Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Στο γραφείο της ψυχολόγου Μαριλένας Γραμματικοπούλου στο Αιγάλεω!


Την καλή μας φίλη Μαριλένα Γραμματικοπούλου, ψυχολόγο απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε στο νέο γραφείο της στη Χρυσοστόμου Σμύρνης 16 στο Αιγάλεω για να της ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία.
Οι δυσκολίες των καιρών αποθαρρύνουν πλέον τους νέους επιστήμονες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον τόπο μας. Για τη Μαριλένα αυτές οι συνθήκες δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά είναι μια πρόκληση. Είναι ένα σκαλοπάτι που θα μας πάει ένα βήμα πιο πέρα, θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε, να δουλέψουμε περισσότερο, να ασχοληθούμε με την εξερεύνηση του εσωτερικού μας κόσμου και να κατακτήσουμε την αυτογνωσία μας. Η ψυχική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με όλους τους τομείς της ζωής μας και είναι σημαντικό να φροντίζουμε πολύπλευρα τον εαυτό μας.
Η Μαριλένα Γραμματικοπούλου ολοκληρώνει οσονούπω και την 4ετη μετεκπαίδευσή της στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών με ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Το συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας ενδείκνυται για τις αγχώδεις διαταραχές, τις διαταραχές της διάθεσης, τις διατροφικές διαταραχές καθώς και για τις διαταραχές προσωπικότητας.
Υπάρχει μια δυσκολία στον μέσο Έλληνα να απευθυνθεί σε ψυχολόγο γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Αυτή ακριβώς την διαστρέβλωση επιθυμούν οι νέοι επιστήμονες να διορθώσουν μέσω της δουλειάς τους, προσπαθώντας μέσα από κάθε ευκαιρία να παρουσιάζουν και να βελτιώνουν την εικόνα της ψυχολογίας ως επιστήμης. Αυτό που απομένει σ’ εμάς είναι να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε την ψυχική μας υγεία περνώντας την πόρτα του ψυχολόγου και διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο είμαστε ενταγμένοι.
Εμείς στο πρώτο σημαντικό επαγγελματικό βήμα της Μαριλένας Γραμματικοπούλου δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή αρχή με επιμονή στο όραμα και τα πιστεύω της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: