Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η κάθοδος της Παναγίας από το Βουλκάνο στη Νίκαια!!!


Με ευλάβεια, τιμές και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Νίκαια την σεπτή εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας ως είθισται να αποκαλείται, από την Μονή Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη της Μεσσηνίας.
Πρόκειται για την εικόνα που κάθε χρόνο κατεβαίνει τον μήνα Σεπτέμβριο στη Μεσσήνη για να ακολουθήσει το εννιαήμερο πανηγύρι, όσες και οι ημέρες παραμονής της εικόνας στο Μετόχι της Μονής στην πόλη.
Η υποδοχή της εικόνας έγινε στην πλατεία Κρήνης της Νίκαιας και από εκεί η πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας όπου στην είσοδο την ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ πλήθη πιστών περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν τη Χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο που επέτρεψε την μετακίνηση της Εικόνας και έδωσε το λόγο στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππο Χαμαργιά για την εξιστόρηση του θαύματος της Εικόνας στη Μεσσήνη.  
Συγκινητική ήταν η ομιλία του π. Φιλίππου Χαμαργιά που συνόδεψε την Εικόνα από την Μεσσηνία στην ενορία της Νικαίας και αφηγήθηκε το ιστορικό της Πανσέπτου Εικόνας.
Ο π. Φίλιππος Χαμαργιάς και η οικογένειά του ξεκίνησαν την πορεία τους από την ενορία της Ευαγγελίστριας, ενώ τώρα ιερουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου της Καλαμάτας και υπηρετεί την Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Στην ομιλία του τόνισε πως σήμερα έζησε στιγμές συγκίνησης και τιμής με το να μεταφέρει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μητρόπολη Νικαίας και στο ναό που παντρεύτηκαν ο παππούς και η γιαγιά του, που βαπτίστηκε η μητέρα του, που παντρεύτηκαν οι γονείς του, που βαπτίστηκε ο ίδιος και τα αδέρφια του... και να την παραδώσει στο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο ο οποίος τον χειροθέτησε Αναγνώστη πριν 23 χρόνια!
Ανάμεσα στους πιστούς διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Νικαίας κ. Σταματάτο Δημοσθένη, την πολιτευτή της Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και τον επίσης στην ίδια περιφέρεια πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Νίκο Χουρσαλά.
Η Εικόνα της Παναγίας θα αναχωρήσει για την Μονή Βουλκάνου στις 9 Οκτωβρίου. Έως τότε, πρωί και απόγευμα θα τελούνται ιερές ακολουθίες στο ναό της Εαγγελίστριας (σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί) και οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη Χάρη Της.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!


































































































































































































































1 σχόλιο:

Kostas Plastiras είπε...

Βοήθεια σας και σε όλο τον κόσμο!