Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών στην Ανάληψη Μεσσηνίας!!!


Ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Ανάληψης ο «Μουρτιάς» μετά την επιτυχή αναβίωση του εθίμου των Αναληψίων, αναβίωσε σήμερα το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια, το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών στο πατητήρι ή ληνό όπως θυμούνται οι παλιότεροι.
Ήταν μια διδακτική κυρίως εκδήλωση που εκτός από τις αναμνήσεις που ξύπνησε στους παλιότερους, έμαθαν και οι νεώτεροι...
Μετά τα δρώμενα ακολούθησαν φαγητό, ποτό και ποιοτική μουσική με χορούς που συνεχίζονται ως αυτή την ώρα!
Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους και το προαύλιο του παλιού Δημοτικού σχολείου γέμισε από τους κατοίκους και τους ξένους επισκέπτες του χωριού. Οι ξένοι φίλοι μας έμειναν εντυπωσιασμένοι από το θέαμα και με κάθε τρόπο απαθανάτιζαν τα δρώμενα!
Στους καλαίσθητους πάγκους έβρισκες γνήσια χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται από το σταφύλι και την επεξεργασία του μούστου, αλλά και προϊόντα της μάνας γης που με μεράκι και φροντίδα συγκέντρωσαν τα μέλη του Συλλόγου.
Παρόντα και τα τοπικά ΜΜΕ για να αναδείξουν και αυτά με τον τρόπο τους την εκδήλωση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αναλήψεως «Ο Μουρτιάς»!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!






















































































































































































































1 σχόλιο:

Kostas Plastiras είπε...

Πολλά Συγχαρητήρια σε όλους.
Αισθήματα και συναισθήματα που έδιναν νόημα και χρώμα στη ζωή τα παλιά χρόνια!
Και του χρόνου να είστε καλά.