Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Όλοι στη Συναυλία στο Χαϊδάρι για την ενίσχυση του Χριστοδούλειου ορφανοτροφείου!!!


Συναυλία - αφιέρωμα στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του ΄80 «Το Μινόρε της αυγής» θα γίνει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.
Ο σπουδαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, η αγαπημένη όλων Κωνσταντίνα, η μεγάλη λαϊκή φωνή Λιζέτα Νικολάου, η «Αθηναϊκή Κομπανία», που απαρτίζεται από τους Δημήτρη Χατζηδιάκο, Ελένη Φειδάκη, Γιώργο Νικολέρη, Νίκο Δούκα, οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια της σειράς, η νέα γνήσια λαϊκή φωνή Δήμητρα Σταθοπούλου καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Κωνσταντίνος Καλογράνας θα μας θυμίσουν τις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες της θρυλικής σειράς και όχι μόνο.
Τραγουδούν επίσης οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ελένη Καρακάση και Τζένη Διαγούπη.
Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο συμπολίτης μας σκηνοθέτης - ηθοποιός Μάνος Πετούσης ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιώργος Παγιάτης.
Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώτα Φέτσα και Μαίρη Σταυρακέλη ενώ θα προβληθεί και αρχειακό υλικό με σκηνές από τη σειρά.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Ζέτα Δούκα και Δημήτρης Μακαλιάς.
Καλεσμένοι στην εκδήλωση είναι οι σύζυγοι των σεναριογράφων του «Μινόρε της αυγής» κυρίες Γκούφα και Μεσθεναίου, ο συνθέτης Μίνως Μάτσας καθώς και οι ηθοποιοί της σειράς Δημήτρης Καταλειφός, Χαρά Αγγελούση κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν εθελοντικά αφού η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε κοινωνικό σκοπό, στην ενίσχυση του έργου του «Χριστοδούλειου Ιδρύματος» με προαιρετική είσοδο 5 ευρώ.

Η σειρά που έγραψε ιστορία!

«Το μινόρε της αυγής» ήταν δραματική τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 σε σενάριο Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου ο οποίος υπέγραφε και τη σκηνοθεσία. Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Αντώνη Ζάγκουρα ενός νεαρού ρεμπέτη, που έρχεται από τη Σύρο στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη του. Γίνεται μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας κι ακολουθεί συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έρωτες, επιτυχίες, αλλά και πολλές απογοητεύσεις, μέχρι που κερδίζει την κοινωνική και καλλιτεχνική καταξίωσή του.
Το καστ της σειράς περιελάβανε σημαντικά ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως οι Αντώνης Καφετζόπουλος (Αντώνης Ζάγκουρας), Δημήτρης Καταλειφός, ΤίμοςΠερλέγκας, Γιάννης Ζαβραδινός, Ηλίας Λογοθέτης, Φίλιππος Σοφιανός, Ντίνα Κώνστα, Χαρά Αγγελούση, Χρήστος Δακτυλίδης, Θέμις Μπαζάκα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αθηνά Τσιλύρα κ.ά.
Στη σειρά ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου και άλλων, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα της περιόδου 1930 - 1960. Το σάουντρακ της σειράς, το οποίο ερμήνευσε η «Αθηναϊκή Κομπανία», έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας τις 100.000 πωλήσεις.

Λίγα λόγια για το «Χριστοδούλειο Ίδρυμα»!

Το Χριστοδούλειο είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα που αναλαμβάνει τη φροντίδα μικρών κοριτσιών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση και έχουν την ανάγκη μας. Το Χριστοδούλειο λειτουργεί πάνω από εβδομήντα χρόνια. Η ζωή του ιδρύματος ξεκινά το 1943, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Η πείνα, η δυστυχία, οι εκτελέσεις των κατακτητών οδήγησαν έναν φωτισμένο άνθρωπο, τον π. Απόστολο Χριστοδούλου να αγκαλιάσει τα ορφανά παιδιά και να τα προστατεύσει από την πείνα, τη δίψα, την ανέχεια και τον πόλεμο. Έτσι συγκέντρωσε τις ενορίτισσές του και με αμέριστη αγάπη τους ανακοίνωσε τις σκέψεις του, να βοηθήσουν τα παιδιά. «Πρέπει με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε», ήταν τα λόγια που έλεγε και ξανάλεγε ο π. Απόστολος, άνθρωπος χαρισματικός και με επίγνωση της κατάστασης που υπήρχε τα χρόνια εκείνα.
Η δράση του, η ίδια η ύπαρξη του ιδρύματος, βασίζεται στην εθελοντική εργασία ευαίσθητων ανθρώπων και ως εκ τούτου, κάθε τέτοιος άνθρωπος αποτελεί εν δυνάμει μέλος του ιδρύματος.
Γνωρίζοντας το Χριστοδούλειο και το έργο του αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται για ίδρυμα αλλά για μια πραγματική οικογένεια που μέσα στους κόλπους της με πολύ αγάπη και φροντίδα μεγαλώνει, σπουδάζει και μορφώνει τα παιδιά του με πρωταρχικό στόχο να ενταχθούν με τις καλύτερες συνθήκες στην κοινωνία.
Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και τα χέρια μας ώστε να αποτελέσουμε μια αλυσίδα αγάπης και προσφοράς προς το Χριστοδούλειο και τα παιδιά του.

Για τη διοργάνωση της συναυλίας προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους οι:

Χρύσα Αστρινάκη, Γωγώ Κανελλοπούλου, Ελένη Καρβέλη, Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Καλυψώ Μαυρογιάννη, Γιώργος Μπίσδας, Τζένη Μπέτση, Σωτήρης Μπίσδας, Δώρα Παππαγιάννη, Τζένη Παπαδημάτου, Δανάη Πίκουλα, Έλενα Τζαβάρα, Χριστίνα Τζαβάρα, Σταυρος Χιωτάκης.

Πληροφορίες: Δημαρχείο Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως, Χαϊδάρι!


Θεατρική μεταφορά του «Μινόρε της Αυγής» από τον σκηνοθέτη Μάνο Πετούση!


Μετά τη συναυλία - αφιέρωμα στο Χαϊδάρι το «Μινόρε της Αυγής» θα διασκευαστεί και θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στο θέατρο σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση με έναν ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, τραγουδιστών και συνεργατών σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤΔεν υπάρχουν σχόλια: