Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Θέρος, Κώστας, πόλεμος!!!


Θέρος, τρύγος, πόλεμος... έλεγε η παλιά παροιμία! Ενίοτε και θέρος, στου Κώστα Βασιλειάδη, πόλεμος... λέμε εμείς και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα και από το νόημα της παροιμίας!
Το Εξοχικό Κέντρο του Κώστα Βασιλειάδη το έχουμε επισκεφθεί και έχουμε γράψει κι άλλες φορές εδώ, όμως σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τo επισκεφθούμε όλοι μαζί.
Δεν είναι εύκολο να βρεις την ταβέρνα του Κώστα Βασιλειάδη, αφού ούτε ταμπέλα δεν θέλει να βάλει. Είναι όμως η γευστική έκπληξη της περιοχής, στην περιοχή Μπουρνιάς πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καλαμάτας. Εκεί μόνο με GPS ή με κανένα ντόπιο φίλο μπορείς να φτάσεις, αφού διασχίσεις οριζοντίως και καθέτως τα εντυπωσιακά μποστάνια της περιοχής, γεμάτα λάχανα, αραβίδες, κουνουπίδια και άλλα κηπευτικά. Χαμένη μέσα στους μπαξέδες η ταβέρνα "Στου Κώστα" θυμίζει τις κλασικές ταβέρνες της επαρχίας, με αναρτημένες σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης "Νίκη ή Θάνατος" ή του Βυζαντίου "Εν τούτω νίκα", αλλά και με φωτογραφίες του Στέλιου Καζαντζίδη και της "Μαύρης Θύελλας"!
Ο κόσμος λαϊκός, αλλά και ψαγμένοι, κάθε λογής άνθρωποι έρχονται εδώ για το μεσημεριανό τους (σερβίρει μόνο μεσημέρι). Πολλοί θεωρούν ότι έχει το καλύτερο λαϊκό φαγητό της Καλαμάτας. Κάθε φορά που ερχόμαστε ως εδώ όλο και κάποιους επώνυμους θα συναντήσουμε. Σήμερα σειρά είχε ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος! 
Ο κατάλογος "Στου Κώστα" είναι προσχηματικός, μην στηριχτείτε εκεί. Ακούστε τον Κώστα, ο οποίος δίνει θεατρική παράσταση και παίρνει τις παραγγελίες προτείνοντας αυτό που πρέπει να επιλέξει ο κάθε πελάτης, αρκεί να πάρει το μήνυμα "κρεατικά ή ψάρια". Είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να φας καλά.
Αν στην τραπεζαρία πρωταγωνιστεί ο Κώστας με τα καλαμπούρια και τις ατάκες του, ψυχή του μαγαζιού και της κουζίνας είναι η γυναίκα του, η εξαίρετη μαγείρισσα κ. Μαρία!
Από το πρωί στο πόδι, παραλαμβάνει τις πρώτες ύλες της ημέρες και μέχρι τις 12 το μεσημέρι έχει ετοιμάσει καμιά τριανταριά μαγειρευτά φαγητά που θα διατεθούν στους πιστούς θαμώνες του μαγαζιού το αργότερο έως τις 7 το απόγευμα, και τέλος!
Η κουζίνα "Στου Κώστα Βασιλειάδη" λειτουργεί καθημερινά 12.00′- 19.00′













































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: