Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Άγιος Γεώργιος Άνω Δάσους, ο νεώτερος Ναός της πόλεως του Χαϊδαρίου!!!


Στο Άνω Δάσος Χαϊδαρίου σε πανοραμική θέση του Ποικίλου όρους, πλησίον των ορίων της δασικής ζώνης που χωρίζει τη συνοικία με αυτή του Δαφνίου, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο περικαλλής ναός του Αγίου Γεωργίου δίνοντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή αλλά και στην πόλη.
Πρόκειται για τον νεώτερο ναό της πόλης μας, που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά με τις δωρεές των κατοίκων και που πολλοί από τους συνδημότες μας αγνοούν την ύπαρξή του.
Από τον περιβάλλοντα χώρο του ναού η θέα είναι εντυπωσιακή και όταν το βοριαδάκι βοηθάει, η θάλασσα του Σαρωνικού με το βαθύ μπλε, ενώνεται με το γαλάζιο του ουρανού και το πράσινο των γύρω βουνών, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής. Λίγα βήματα αρκούν και από το τέλος του δρόμου Δυτικά, μπορείς να αντικρίσεις και τη θάλασσα του Σκαραμαγκά.
Στον ναό εφημέριος εδώ και λίγους μήνες είναι ο π. Παναγιώτης Τζήμας, γνωστός στην εκκλησιαστική και εκπαιδευτική κοινότητα του Χαϊδαρίου από τη θητεία του στις ενορίες της Κοιμήσεως Θεοτόκου, της Αγίας Παρασκευής, των σχολείων της πόλης μας, αλλά και του πλούσιου κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου του.
Εντός του ναού του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου. Ο ναός διαθέτει ευρύχωρη αίθουσα για την διεκπεραίωση θρησκευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!