Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Στην Αγία Θεοδώρα με τα 17 πελώρια δέντρα στη στέγη της!!!


Για πολλοστή φορά επισκεφθήκαμε σήμερα την Αγία Θεοδώρα. Όσοι βρίσκονται στη Μεσσηνία μάλλον τους εξυπηρετεί η ασφάλτινη διαδρομή από το Διαβολίτσι. Τους Αθηναίους τους εξυπηρετεί ο γνωστός παλιός δρόμος μέσω του χωριού Ίσαρη. (Ο Ίσαρης ή το Ίσαρι). Η διαδρομή προς την Αγία Θεοδώρα Βάστα αποζημιώνει και με το παραπάνω τον επισκέπτη, αφού το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Καθώς κανείς πλησιάζει, το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της μικρής εκκλησίας ακούγεται ολοένα και εντονότερο, προκαλώντας στον επισκέπτη δέος μπροστά στο θέαμα που τελικά αντικρίζει.
Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου στην Αγία Θεοδώρα Βάστα, την ώρα που από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται το εκκλησάκι όλο το χρόνο για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα. Ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο γαλήνιο αυτό τοπίο. Όσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του μικρού Ναού της Αγίας Θεοδώρας, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία της ζωής της!
Το προσκύνημα είναι ανοικτό για το κοινό από το πρωί έως τη δύση του ήλιου και σε αυτό τελούνται παρακλήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το προσκύνημα δεν έχει μόνο Έλληνες επισκέπτες αλλά προκαλεί το ενδιαφέρον και των ξένων επισκεπτών. Ανάμεσά τους βέβαια, θα συναντήσει κανείς και δύσπιστους προσκυνητές που προσπαθούν να βρουν τη λύση «ανάμεσα στις πέτρες του κτίσματος», χωρίς όμως τελικά να μπορούν να ερμηνεύσουν το γεγονός.
Ερχόμενοι ως εδώ αξίζει να επισκεφθείτε τα δυο εξαιρετικά ταβερνάκια για να ξεδιψάσετε και να απολαύσετε την παραδοσιακή κουζίνα τους, τον Νερόμυλο που τις περισσότερες φορές είναι σε λειτουργία και τους πάγκους με τα αναμνηστικά!

Περισσότερες φωτογραφίες από τη διαδρομή στο δάσος και τις εγκαταστάσεις εδώ! 



























































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: