Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Φωτιά το μεσημέρι σε δασική έκταση πλησίον της Μονής Δαφνίου!!!


Τελικά όσο και αν το εξορκίζαμε το κακό, δεν το αποφύγαμε... Και πως να το αποφύγουμε αφού πέρα από την αδιαφορία του νεοέλληνα που στην προκειμένη περίπτωση πετάει το τσιγάρο όπου βρει εποχούμενος του πολυτελούς του οχήματος, μας μαστίζει και η νεοελληνική τσαπατσουλιά... Κατά μήκος της λεωφόρου που οδηγεί από τη Μονή Δαφνίου στον Σκαραμαγκά, αλλού τα χόρτα που έπρεπε να είχαν κοπεί από τις αρχές Μαΐου έχουν φτάσει στο Θεό, αλλού είναι κομμένα και ντανιασμένα, και αλλού το συσσωρευμένο σκουπιδομάνι γεμίζει νταλίκες για να απομακρυνθεί... Συμβαίνει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο απ' ότι στους αυτοκινητόδρομους που έχουν παραχωρηθεί στις ιδιωτικές εταιρείες... Κι έτσι, φτάσαμε για άλλη μια φορά να παλεύουμε με τις αδηφάγες φλόγες ένα μήνα μετά τη φωτιά στην πλαγιά της λίμνης Κουμουνδούρου και ένα χρόνο μετά τη φωτιά   στη συνοικία της Αφαίας Σκαραμαγκά, όπως και σε άλλα δεκάδες περιστατικά στην ίδια περιοχή που μας έχουν απασχολήσει εδώ τα τελευταία χρόνια!!!
Το περιστατικό συνέβη την ώρα που άλλοι εργαζόμενοι σχολούσαν και άλλοι πήγαιναν στις δουλειές τους και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απίστευτο μποτιλιάρισμα περίπου από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα. Κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι, της Λεωφόρου Σχιστού στον Σκαραμαγκά και του κόμβου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, εξ αιτίας της φωτιάς και των υπεράνθρωπων προσπαθειών των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και τις περιέργειας των οδηγών, τα οχήματα εκινούντο με πολύ μικρή ταχύτητα, σχεδόν σημειωτόν. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες με εθελοντές του Δήμου και του ΑΣΔΑ. 









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που ήταν λίγο νοτισμένα από τις βροχές και δεν φυσούσε όπως τις προηγούμενες ημέρες...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω αν ανατρέξουμε σε δηλώσεις που ειχαμε κάνει πέρισυ θα δούμε ότι η μόνη λύση για τις πυρκαγιές ειναι να καθαριστούν οι χώροι απο μπουκάλια, σκουπιδια και όσα υλικά μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη σε συνδυασμό με την ανάκλαση του ήλιου....Μάλιστα το Έχουμε αναφέρει στην Δημοτική Αρχή απο πέρισυ...Αλλά δεν εισακουστήκαμε ....Πρέπει να καθαριστούν οι χώροι πάραυτα...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Άμεση αντίδραση και κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ύψος του Δαφνίου!

Φωτιά ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δαφνίου. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα την εξάπλωσή της.
Όμως, η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη πυροπροστασίας του Δήμου καθώς αλλά και η άμεση ανταπόκριση των γειτονικών Δήμων Αιγάλεω Κερατσινίου και Ασπρόπυργου με βυτία, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να τη σβήσουν έπειτα από λίγη ώρα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά όλα τα μέλη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και της πυροπροστασίας που πήραν μέρος στην κατάσβεση και έσωσαν ένα δάσος -πνεύμονα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Επίσης, ευχαριστούμε τους Δήμους που συνέδραμαν στέλνοντας βυτία νερού, βοηθώντας αποφασιστικά στην πορεία κατάσβεσης της φωτιάς.
Αναμένεται επίσημο πόρισμα από την πυροσβεστική υπηρεσία για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Καλούμε όλους τους κατοίκους σε ετοιμότητα. Κάθε κάτοικος πρέπει να μεριμνήσει για την καθαριότητα και αποψίλωση ξερών χόρτων εντός της ιδιοκτησίας του. Να συμβάλει ο καθένας μας στη φύλαξη των χώρων πρασίνου και των δασών, καλώντας άμεσα στο 112 αναφέροντας τυχόν περιστατικό.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου