Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Μας κέρασαν Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης στην παραλία της Καλαμάτας!!!


Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στην αποψινή βραδινή βόλτα μας στην παραλία της Καλαμάτας. Σβήσαμε τη δίψα μας με ένα παγωμένο σφηνάκι Ούζο ΜΙΝΙ από τη Μυτιλήνη με την αυθεντική γεύση που μας ταξιδεύει εδώ και μισό αιώνα. Και όχι μόνον αυτό... Πέσαμε πάνω σε αθλήτρια του ΠΗΓΑΣΟΥ από το Χαϊδάρι... Οπότε είπαμε να το γιορτάσουμε και με ένα δεύτερο σφηνάκι... Άντε καλό καλοκαίρι σε όλους, και ευχές στο Ούζο ΜΙΝΙ να γιορτάσει και τα 100 χρόνια, αναδεικνύοντας παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις!!!


To ούζο MINI Mυτιλήνης γιορτάζει τα 50 του χρόνια με ένα μοναδικό Roadshow σε όλη την Ελλάδα. Ένα εντυπωσιακό ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο van του ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης μεταφέρει το ελληνικό παραδοσιακό περιβάλλον του «ουζερί» σε μια pop up εκδοχή του σε 5 πόλεις της Ελλάδας, για να συναντήσει όλους εμάς και να μας θυμίσει τη γλυκόπιοτη γεύση του και να μας μεταφέρει όλα τα αρώματα της Μυτιλήνης σε ένα ποτήρι.
Οι 17 μυστικές συνταγές των δημιουργών του και τελικά ο συνδυασμός τους σε μία είναι αυτό που κάνει το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης μοναδικό. Μία συνταγή που διατηρείται αναλλοίωτη στο χρόνο και κρύβει μέσα της όλη τη γνώση και την εμπειρία των ποτοποιών της. Αυτή η μοναδικότητα σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά αρωματικά φυτά της Λέσβου και το γλυκάνισο Λισβορίου, δημιουργεί το πιο αγαπημένο ούζο στο νησί, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης.
Με όχημα το «50 χρόνια και συνεχίζουμε», το van του ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνη ξεκίνησε την Παρασκευή, 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου από την πλατεία Κεραμικού στο Γκάζι, κερνώντας τον κόσμο «ουζάκι» και παραδοσιακούς ελληνικούς ψαρομεζέδες, για να καταλήξει εκεί όπου γεννήθηκε, περνώντας από 4 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Με στάσεις στην Πάτρα στις 2 & 3 Ιουλίου, στα Γιάννενα στις 5 & 6 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη στις 8 & 9 Ιουλίου και στην Καλαμάτα στις 11 & 12 Ιουλίου, θα επιστρέψει στις 14 & 15 Ιουλίου στις ρίζες του, στη Γιορτή ΟΥΖΟΥ της Μυτιλήνης, για να τσουγκρίσουμε όλοι μαζί και να πιούμε στην υγεία του!


H ιστορία του ούζου Μυτιλήνης ξεκινά περίπου το 1800, όταν στα στενά σοκάκια της πόλης -εκεί που βρίσκονταν όλες οι μικρές ταβέρνες και τα καφενεία- οι ταβερνιάρηδες έκαναν τις πρώτες απόπειρες να αποστάξουν σε χάλκινους άμβυκες, γλυκάνισο, το φυτό που έβρισκαν σε αφθονία στα χωράφια της Λέσβου, σε διάλυμα αλκοόλης. Σε αυτά τα δρομάκια, λοιπόν, όπου ο αέρας μοσχοβολούσε από τα αρωματικά βότανα, πρωτογράφτηκε η ιστορία του ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνης.
Η μικρασιατική καταστροφή, με το κύμα προσφύγων από την Ανατολή, πρόσθεσε στην παράδοση παρασκευής του ούζου νέες γνώσεις και εμπειρίες, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα. Οι νεοφερμένοι, ένωσαν το μεράκι και τις τεχνικές τους με τους ντόπιους, δημιουργώντας, σιγά- σιγά, μια νέα εποχή για το ούζο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ποτοποιία εξελίχτηκε ραγδαία στο νησί.
Η πρώτη «επίσημη» σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟΜ (Ένωση Ποτοποιών Μυτιλήνης) και του ούζου ΜΙΝΙ γράφτηκε στην προκυμαία, το 1967 όταν 17 ποτοποιοί έδωσαν τα χέρια κι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια συλλογική προσπάθεια με κοινό όραμα: την εξάπλωση του αγαπημένου τους ούζου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης, σταθερά ανοδικής πορείας. Η ΕΠΟΜ είναι η συνέχεια μιας πολύχρονης παράδοσης, με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνική & μεράκι και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ούζου στην Ελλάδα, ενώ το ούζο ΜΙΝΙ εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες μάρκες ούζου στις καρδιές των Ελλήνων.























Δεν υπάρχουν σχόλια: