Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Οι Πρόσκοποι Χαϊδαρίου στο Πυργί της Χίου!!!


Μια ευχάριστη επίσκεψη δεχθήκαμε χθες το πρωϊ στο Πυργί της Χίου από τους "ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ" που βρίσκονται στη Χίο εδώ και μια εβδομάδα περίπου και φιλοξενούνται στις προσκοπικές εγκαταστάσεις στον Μάναγρο!
Οι Χαϊδαριώτες πρόσκοποι, είχαν την ευκαιρία με συνοδό την πρόεδρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ", κα Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, να επισκεφθούν στο ΠΥΡΓΙ: τον βυζαντινό ναό των Αγίων Αποστόλων, τον μεσαιωνικό Πύργο, το σπίτι του Κολόμβου, και να ζήσουν την βιωματική εμπειρία της τεχνικής των "ΞΥΣΤΩΝ" που τους παρουσίασε πολύ σύντομα ο κος Γιώργος Ζερβούδης, που τον ευχαριστούμε θερμά!
Παρών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ΠΥΡΓΙΟΥ κος Ηλίας Παπαδόπουλος!
Οι ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, αφού ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο μεγαλύτερο μεσαιωνικό μαστιχοχώρι το ΠΥΡΓΙ, συνέχισαν στο μουσείο ΜΑΣΤΙΧΑΣ και στο μεσαιωνικό οικισμό των ΜΕΣΤΩΝ!
Καλή συνέχεια αγαπημένα μας παιδιά, συντοπίτες μας. (Ως γνωστό το Χαϊδάρι είναι το δεύτερο Πυργί...) Ευχόμαστε η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Μυροβόλος Χίος μας να σας προσφέρει όμορφες εικόνες και εμπειρίες, και να παραμείνουν από τις ωραιότερες αναμνήσεις της προσκοπικής σας ζωής!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!
Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου








Δεν υπάρχουν σχόλια: