Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Εξερευνώντας τις σπηλιές του Παπάφραγκα στη Μήλο...κι όχι μόνο!!!


Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε ανάμεσα σε λευκόγκριζα βράχια που οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα. Η παραλία είναι μικρής έκτασης, περικυκλωμένη από τα θεόρατα ανοιχτόχρωμα βράχια, ενώ για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε από ένα απόκρημνο και απότομο σκάλισμα πάνω στο βράχο.
Στα χρόνια του Βυζαντίου χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο των πειρατών, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.








Στο δρόμο του γυρισμού, 2 χιλιόμετρα περίπου μακριά από το σπήλαιο του Παπάφραγκα, το όνομα μιας περιοχής, γραμμένο πάνω σε μια ταμπέλα, μας τράβηξε την προσοχή και αμέσως κινήσαμε προς τα εκεί. Το όνομα αυτής «Αλογόμαντρα» και η απόφασή μας να πάμε προς τα εκεί ορθή. Πρόκειται για μια λωρίδα αμμώδους παραλίας, κλεισμένη με ψηλά βράχια, η οποία δεν είναι ορατή από το δρόμο. Ο σχηματισμός της παραλίας θυμίζει μάντρα, εξ’ ου και το όνομα της. Τα δε νερά της γαλαζοπράσινα και ήρεμα σε καλούν να τα κολυμπήσεις. Το τοπίο ειδυλλιακό.










Δεν υπάρχουν σχόλια: