Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η αλήθεια για το πρόβλημα των σκουπιδιών!!!


Οι κυβερνητικοί αρχιτέκτονες του σημερινού χάους στην καθαριότητα συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία και να αγνοούν το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη.
Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τους εργαζόμενους και να βρουν μια ρεαλιστική λύση για τα δεδουλευμένα, υπόσχονται μονιμοποιήσεις με συγκαλυμμένο τρόπο.
Η ανικανότητα, ο πανικός και η αγάπη τους για την καρέκλα δεν τους αφήνει να βάλουν μυαλό.
Ήδη, οι ανανεώσεις συμβάσεων που ξεκίνησαν με το νόμο Κατρούγκαλου, το Μάιο του 2015, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Πως, λοιπόν, η Κυβέρνηση θα τις ανανεώσει εκ νέου;
Η έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ανανεώσεις και σωρηδόν μονιμοποιήσεις μέσω προσλήψεων.
Εξάλλου, ακόμα και αν σπαταληθούν όλες οι προσλήψεις που προβλέπει το Μνημόνιο για τα έτη 2017 - 2018 σε συμβασιούχους των Ο.Τ.Α., το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, καθώς οι συμβασιούχοι είναι πολύ περισσότεροι.
Και σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, καθώς προτεραιότητα έχει η ικανοποίηση των αναγκών στην υγεία, στην παιδεία και σε άλλους κοινωνικούς τομείς.
Συνεπώς, ας μην κοροϊδεύουν άλλο και τους συμβασιούχους και το σύνολο της κοινής γνώμης.
Κατάντησε μονότονο, κουραστικό και εξοργιστικό.
Η Κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και δεν της φταίνε ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε οι Δήμαρχοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι ιδιώτες.
Οι μοναδικές αιτίες είναι η ανικανότητα, τα ψέματα και οι ιδεοληψίες της.

Διαπιστώνουμε συνεχώς καθημερινά ότι η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτε από τη μέχρι τώρα ανεύθυνη και αδιέξοδη πολιτική της στο θέμα των σκουπιδιών. Αγκυλωμένη στο λαϊκισμό και στην ιδεοληψία της επιχειρεί απ’ ό,τι βλέπουμε τα αδιέξοδα που δημιούργησε η ίδια να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για νέες πρωτοβουλίες εκτός συνταγματικού πλαισίου. Τα ψέματα πρέπει να τελειώνουν. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν ευθύνες και δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Οι αλήθειες για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Το αδιέξοδο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις εσφαλμένες επιλογές και νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ήδη από το 2015.

2. Όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις – συγκεκριμένα 3 παρατάσεις συμβάσεων- ήταν «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης».

3. Η Νέα Δημοκρατία και σχεδόν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στη Βουλή, ανέδειξαν την αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων και τις καταψήφισαν.

4. Οι Επίτροποι και τα Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής. Συνεπώς η Κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα.

5. Εδώ και μήνες η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της δήλωνε ότι πρόθεση της είναι η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

6. Ενώ η απόφαση ομόφωνα κρίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παράταση των συμβάσεων η Κυβέρνηση με απίστευτη προχειρότητα προκρίνει λύση η οποία ουσιαστικά θέλει να συνεχιστούν οι συμβάσεις αυτές οι παρατάσεις των οποίων έχουν κριθεί μη νόμιμες.

7. Επικαλείται λόγους έκτακτης ανάγκης και κινδύνους για τη δημόσια υγεία οι οποίοι οφείλονται σε δικές της ενέργειες και παραλείψεις.

8. Υπόσχονται ολοκλήρωση της προκήρυξης για μονίμους υπαλλήλους εντός 6-8 μηνών γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.

9. Αναφέρονται σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού άνω των 6.000 εργαζομένων αλλά αποφεύγουν να μας ενημερώσουν για τα σχετικά αιτήματα των Δήμων για προσλήψεις τα οποία είναι πολύ λιγότερα.

10. Αποφεύγουν να απαντήσουν για το τι θα γίνει με το μεγάλο αριθμό των Δήμων της χώρας οι οποίοι έχουν εποχιακές ανάγκες καθώς είναι γνωστό ότι σε πολλά νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει υπερδιπλάσιος αριθμός κατοίκων απ’ ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Ένας τέτοιος Δήμος που χρειάζεται έκτακτο προσωπικό για τους 3-4 μήνες τη θερινή περίοδο πως θα τους καλύψει για όλο το χρόνο;

11. Αποκλείουν από το δημόσιο διάλογο τη δυνατότητα παραχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες. Η επιλογή αυτή όμως λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε πολλούς Δήμους της χώρας.

12. Υπάρχουν αντιφάσεις ανάμεσα σε κορυφαίους Υπουργούς για το αν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα εντάσσονται ή όχι στον περιορισμό των προσλήψεων. Αποφεύγουν να απαντήσουν για τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα οι οποίες προβλέπουν μόνο 1.900 προσλήψεις στους ΟΤΑ για φέτος και καθόλου για τα έτη 2018-2019.

13. Δεν σέβονται το περιεχόμενο και το πνεύμα του άρθρου 102 του Συντάγματος για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων καθώς, από τη στιγμή που η υπηρεσία καθαριότητας πληρώνεται ανταποδοτικά από τους ίδιους τους δημότες, θα έπρεπε ο κάθε Δήμος να έχει και τη δυνατότητα της επιλογής του προσφορότερου μέσου για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

14. Ακόμη και σήμερα κορυφαίοι Υπουργοί επικαλούνται προσυννενοήσεις με αρμόδια δικαστικά όργανα μη σεβόμενοι τη διάκριση των εξουσιών.

Ένα λάθος ποτέ δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο και η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτό τον δρόμο εκτός αν η επιλογή της είναι πράγματι η πλήρης κατάργηση του θεσμικού και νομικού πλαισίου με σκοπό την εξυπηρέτηση των κομματικών της επιδιώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: