Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Στη συναρπαστική παραλία "Φονέας" της Δ. Μάνης!!!


Ήταν το κοινό μυστικό, η μυστική καβάτζα των απανταχού γυμνιστών που κατέφθαναν στη Μάνη για τις θερινές διακοπές τους. Η οργιώδης βλάστηση και τα λίγα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, μιλάμε για τις δεκαετίες του '70 και του '80, έκαναν την πανέμορφη μικρή παραλία, απόρθητο φρούριο, επίγειο παράδεισο! 
Στόμα με στόμα η φήμη της εξαπλωνόταν και η ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή τα επόμενα χρόνια την έκαναν γνωστή στους πάντες. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες περνώντας από εδώ κάνουν μια στάση για να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν από ψηλά, συνεχίζοντας το ταξίδι τους. Οι πιο μυημένοι στις ομορφιές του τόπου κατεβαίνουν για να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και το θαλάσσιο μπάνιο τους.
Επί σαράντα χρόνια περνώντας από εδώ την έβλεπα από ψηλά και ποτέ δεν αποφάσισα να διαθέσω λίγο χρόνο για να κατέβω ως τα βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά...
Αυτή τη φορά όμως ήρθαμε ως εδώ με αυτόν τον σκοπό. Κατεβήκαμε από το μονοπάτι, απολαύσαμε την ομορφιά του μικρού κολπίσκου, φωτογραφίσαμε την παραλία και σας παρουσιάζουμε αυτές τις φωτογραφίες με την προτροπή να διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας για να απολαύσετε ένα μπάνιο ή έστω την ομορφιά του τοπίου όταν ο δρόμος σας φέρει ως εδώ... 
Η παραλία του Φονέα είναι η πιο αγαπημένη από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά κρυμμένη στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Είναι ανέγγιχτη από τον τουρισμό, ουσιαστικά ανοργάνωτη (με μία μόνο καντίνα με τραπεζάκια τους θερινούς μήνες), έχει λευκό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Φονέα είναι ένας μεγάλος βράχος που τη χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά. Οι πιο ευέλικτοι και περιπετειώδεις τύποι, μπορούν να τον σκαρφαλώσουν και από εκεί να βουτήξουν στα βαθιά νερά. 
Η παραλία του Φονέα βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, που ήταν ο αμέσως επόμενος σταθμός μας, μόλις 2,5 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς τη Στούπα. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον ασφάλτινο δρόμο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο πάρκινγκ με αρκετά δέντρα. 
Στην παραλία του Φονέα καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία. 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: