Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων και των Καθολικών στην Πλατεία της Σύρου!!!


Το Πάσχα στη Σύρο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, που αξίζει να τη βιώσετε. Εδώ, στην «καρδιά» του Αιγαίου, βρίσκεται μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι δύο διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, γιορτάζουν ταυτόχρονα τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σε μια κίνηση ύψιστης συμβολικής σημασίας, ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας.
Στην Ερμούπολη, ο Επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (της Μητρόπολης) στα γραφικά δρομάκια της πόλης.
Οι τρεις αυτοί επιτάφιοι συναντιούνται στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο, όπου γίνεται κοινή δέηση και ακούγονται ύμνοι από τη Χορωδία του Αγίου Νικολάου και την Φιλαρμονική του Δήμου. Ο επιτάφιος του Καθολικού ναού της Ευαγγελίστριας έχει ήδη προηγηθεί. Ένα θέαμα μοναδικό!
Το Cyclades24 βρέθηκε στην Πλατεία Μιαούλη για να μεταδώσει ζωντανά την κοινή δέηση των τριών ενοριών.

Νωρίτερα, και αμέσως μετά την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στο Ορθόδοξο Νεκροταφείο Αγίου Γεωργίου, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Οι φωτογραφίες είναι από το syrostoday


Οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων!




















Ο Επιτάφιος των Καθολικών!









Ο Επιτάφιος στο Ορθόδοξο κοιμητήριο!










Δεν υπάρχουν σχόλια: