Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Οι Μανιάτες υπερασπίζονται την πατρώα γη από το αδηφάγο δημόσιο!!!


Απόβαση στη Βουλή έκαναν σήμερα το μεσημέρι οι Μανιάτες ζητώντας την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών, καθώς όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα που τους εκπροσωπεί, αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική. 
Οι κάτοικοι της Ανατολικής και της Δυτικής Μάνης αλλά και Μανιάτες που κατοικούν στην Αθήνα έκαναν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στη ιστορία, τους διαμαρτυρόμενους Μανιάτες αγανακτισμένους έξω από τη Βουλή, αφού επιδιώκει να χαρακτηριστούν ως δασικές οι εκτάσεις και τα χωράφια τους που δεν έχουν ούτε δέντρο και στη συνέχεια να περιέλθουν στο δημόσιο για να πουληθούν "τσάμπα" στους κατέχοντες ιδιώτες ή να χρησιμοποιηθούν για τη τοποθέτηση ανεμογεννητριών κ.λ.π.
Αυτό βέβαια είναι κάτι το οποίο δεν αφορά μόνο αυτή την περιοχή της πατρίδας μας... 
Μεγάλη σε όγκο και πάθος αλλά ειρηνική, ήταν η πρώτη επίσκεψη των Μανιατών στην Αθήνα, που βροντοφώναξαν τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά ως είθισται, η κυβέρνηση "αγρόν ηγόραζε" τι στιγμή που η αντιπολίτευση δήλωνε αλληλέγγυα! 
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η επιτροπή δήλωσε ότι θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στη μνήμη των προγόνων τους και στο αίμα που έχυσαν για την ελευθερία αυτού του τόπου αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό! 
Με εντολή των οργάνων της κυβέρνησης κατέφθασαν τα ΜΑΤ (που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ) και εμπόδισαν προσωρινά την κατάθεση. 
Όταν διαπίστωσαν έμπρακτα το χαρακτηριστικό πείσμα των Μανιατών και μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις που έγιναν υποχώρησαν επιτρέποντας την κατάθεση στεφάνου από την κ. Ελένη Κούβαρη η οποία φορούσε την τοπική ενδυμασία της Μανιάτισσας με το δρεπάνι.
































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... ΑΦΑΝΤΟΙ