Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ENIGMA: Το Café - Bar "σύμβολο" του Χαϊδαρίου κλείνει 30 χρόνια και το γιορτάζει!


Είναι μερικά μαγαζιά που μέσα στα χρόνια έχουν εξελιχθεί σε στέκια. Έχουν γίνει συνώνυμα με την περιοχή στην οποία λειτουργούν. Ένα τέτοιο Café - Bar είναι και το ENIGMA που φέτος κλείνει 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και το γιορτάζει προσκαλώντας παλιούς φίλους, αλλά και όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν.
Η ιστορία ξεκινάει στις αρχές του 1987, όταν γνωστοί και δραστήριοι συμπολίτες μας μετά από αρκετά χρόνια συνεχούς επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο βήμα στις λάσπες του πευκόδρομου, συμπαρασύροντας τους δημοτικούς άρχοντες και άλλους επιχειρηματίες, στο να αναδείξουν και να επενδύσουν στον ιστορικό κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.
Όταν το 1987 άνοιξε το ENIGMA στην Καραϊσκάκη 57 (πρώην Βασ. Κων/νου), εκεί όπου για εμάς τους παλαιότερους υπήρχε ο θερινός κινηματογράφος Αττίκ και κατόπιν το πολυτελές για την εποχή Restaurant του Τόλη, κανείς δεν φανταζόταν ότι μετά από 30 χρόνια θα αποτελούσε το σήμα κατατεθέν και ίσως το πιο πολυσύχναστο σημείο συνάντησης του Χαϊδαρίου.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από τη σάλα του κορυφαίες προσωπικότητες της επιστημονικής, πολιτικής, αθλητικής, καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της νεοελληνικής πραγματικότητας.
30 χρόνια μετά, το Café - Bar ENIGMA συνεχίζει πιο δυναμικά και αισιόδοξα από ποτέ!
30 χρόνια μετά, συνεχίζει και γιορτάζει!
30 χρόνια ENIGMA στο Χαϊδάρι!
30 χρόνια ουσιαστικής συμβολής στην κοινωνική ζωή της πόλης!
30 χρόνια Status Symbol στα Δυτικά!
30 χρόνια αναγνώρισης και εμπιστοσύνης από το κοινό της πόλης μας και όχι μόνον!
Στις 20 Ιανουαρίου το Café - Bar ENIGMA γιορτάζει τα 30 χρόνια ύπαρξης του χώρου και των φίλων του στο Χαϊδάρι με ένα ξεχωριστό anniversary party!
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη οι καφεδες ειναι τζαμπα και τα ποτα ειναι μισοτιμης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Και τα ρέστα παγωτά!

Ανώνυμος είπε...

Πόσες αξέχαστες στιγμές, πόσες αναμνήσεις ξαναγύρισαν στο μυαλό μου, πέφτοντας τυχαία πάνω σε αυτή την ανάρτηση. Ξαναθυμήθηκα τα χρόνια στο Στρατό, ξανάζησα τις καλές και τις κακές στιγμές που έζησα. Αυτό ήταν το μόνο μαγαζί που σύχναζα όταν ήμουν εξοδούχος υπηρετώντας τη θητεία μου στις Διαβιβάσεις στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου... Να τα εκατοστίσει!!!!

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Χρόνια πολλά, Χρόνια συναρπαστικά, Χρόνια ανεπανάληπτα! Να μας έχει ο Θεός καλά να γιορτάσουμε και τα 50 χρόνια! Η ιστορία της καφετέριας και οι προσωπικές μας ιστορίες, με αφορμή αυτό το θέμα, μπλέχτηκαν και μας ταξίδεψαν. Πόσες αναμνήσεις βγήκαν στην επιφάνεια, πόσα συναισθήματα θυμηθήκαμε ανατρέχοντας σε παλιές φωτογραφίες... Μέσα από παλιές φωτογραφίες ανακαλύπτεις έναν κόσμο που ανήκει στο παρελθόν και για λίγο έρχεσαι πιο κοντά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή. Τα πρόσωπα που φαίνονται, γνωστά και άγνωστα, με το στυλ της εποχής και τα ρούχα της εποχής της τότε. Ένας ολόκληρος κόσμος που με κάποιον μαγικό τρόπο συνδέονται όλα μαζί, για να φτάσεις στο σήμερα. Όταν γνωρίζεις το παρελθόν, σε βοηθά να καταλάβεις καλύτερα το παρόν και να πορευθείς στο μέλλον. Γνωρίζοντας το παρελθόν ίσως να βρίσκεις πιο εύκολα τη λύση σε κάτι που σε προβληματίζει τώρα... Πόση μαγεία κρύβει αυτό;

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Εντελώς τυχαία, λόγω μια κακιάς συνεννόησης με την παλιοπαρέα, βοηθούσης και της χιονόπτωσης, βρεθήκαμε προχθές όλοι μαζί και έπειτα από χρόνια να κόβουμε βόλτες στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη και να καταλήγουμε, που αλλού, στο ΑΙΝΙΓΜΑ. Μόλις αντίκρισα την ανακαινισμένη και αισθητά μεγαλωμένη αίθουσα συνειδητοποίησα πόσο καιρό είχα να βρεθώ εκεί και πόσες αναμνήσεις με περίμεναν σε κάθε γωνιά. Στο ΑΙΝΙΓΜΑ πηγαίναμε ΄90s μετά από τη Σχολή για βόλτες, ατελείωτους καφέδες και ποτό με τους συμφοιτητές μου. Παρέες που πλέον έχουν σκορπιστεί. Μαζί είχαμε εξερευνήσει την κάθε γωνία του, είχαμε απολαύσει την ξεγνοιασιά της ηλικίας και τη ραστώνη των καλοκαιρινών μεσημεριών, είχαμε γελάσει και κλάψει με τους πρώτους μας έρωτες και είχαμε σχεδιάσει το μέλλον. Η προχθεσινή συνάντηση με τους παλιούς φίλους σε αυτόν τον χώρο με βρήκε να μιλώ ακατάπαυστα στην παρέα για ιστορίες και σκηνικά που είχαν εκτυλιχτεί εκείνες τις όμορφες εποχές εδώ. Στο τέλος της ημέρας σκεφτόμουν πόσο όμορφα ένιωσα που έστω και τυχαία βρεθήκαμε έπειτα από πάρα πολλά χρόνια όλοι εδώ, δίνοντας μια υπόσχεση στον εαυτό μου: Κάποιες Κυριακές ή κάποιες αργίες θα τις αφιερώνω για να επιστρέφω σε μέρη ιδιαίτερης σημασίας για εμένα, ώστε ποτέ να μην ξεχάσω μερικές από τις πιο γλυκές στιγμές που έχω ζήσει... ΑΙΝΙΓΜΑ χαρούμενα γενέθλια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαγεία! Όπως ακριβώς το είπες. Πολλές φορές οι απαντήσεις κρύβονται στα παλιά και μας περιμένουν να τις βγάλουμε από το μπαούλο...

Kostas Plastiras είπε...

30 χρόνια δεν τα λες και λίγα...
ENIGMA:
Ένα μαγαζί που ξεκίνησε την πορεία του πριν από 30 χρόνια και συνεχίζει έως σήμερα, χτίζοντας όλα αυτά τα χρόνια μια άριστη και φιλική σχέση με όλους ανεξαιρέτως τους πελάτες του.
Όλοι αυτοί οι εξαίρετοι συμπολίτες μας, επί 30 χρόνια βάλανε το λιθαράκι τους τόσο με την επαγγελματική όσο και με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και τις πρωτοποριακές ιδέες που είχαν για εκείνη την εποχή, καταφέρνοντας να φτιάξουν ένα μαγαζί κόσμημα για την πόλη μας και ίσως το καλύτερο και ποιο όμορφο σε όλα τα Δυτικά Προάστια.
Ένα μαγαζί που όλοι, μικροί και μεγάλοι, εδώ και τόσα χρόνια του δίνουν απλόχερα την δική τους αγάπη με την εμπιστοσύνη τους, παραμένοντας πιστοί θαμώνες του.
Ένα μαγαζί το οποίο μέχρι τώρα μένει αναλλοίωτο στο χρόνο και που ελπίζω να παραμείνει και τα επόμενα 30 χρόνια για να το ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί παρέα.
Αυτό το party νομίζω ότι θα μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό!

ENIGMA είπε...

Τρεις δεκαετίες συνεπούς, απρόσκοπτης και υποδειγματικής λειτουργίας. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όπου οι συνθήκες διαβίωσης δεν υπήρξαν ιδιαίτερα ευνοϊκές σε εθνικό επίπεδο, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, την υπομονή και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Φέτος γιορτάζουμε ΜΑΖΙ τα 30 χρόνια δημιουργίας με ένα ανεπανάληπτο party στις 20 Ιανουαρίου. Σας περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ενα καφε μια ιστορια.ολη η δυτ αττικη εχειπερασει απο εκει