Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Περπατήσαμε στο μονοπάτι Καρδαμύλη - Προσήλιο!


Κυριακάτικο ηλιόλουστο πρωινό σήμερα στην Καρδαμύλη και αδράξαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο καλντερίμι με την απίστευτη θέα που συνδέει την Καρδαμύλη με το Προσήλιο και βρίσκεται παράλληλα με τον παλαιό χωματόδρομο - καρόδρομο που συνέδεε κάποτε την Καρδαμύλη με την Καλαμάτα...
Στην πλαγιά που αντικρίζεις από ψηλά την Καρδαμύλη με τις παραλίες της και απέναντι την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου υπάρχουν εξαιρετικά τουριστικά καταλύματα και πέτρινες κατοικίες!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!        






















































































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ερείπια του Λάζου

Στην κορυφή του πρώτου λόφου πίσω από την παραλία Ριτσά, βρίσκονται τα ερείπια του Λάζου, ένα σύμπλεγμα από μικρά κτήρια και θεμέλια σε κατάρρευση. Τα κατάλοιπα αυτών των αρχαίων σπιτιών χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα, και λέγεται ότι μερικοί από τους πρώτους αποίκους της σύγχρονης Καρδαμύλης προήλθαν αρχικά από το τωρινό εγκαταλειμμένο φυλάκιο. Η ενδεχόμενη μετακίνησή τους από το χωριουδάκι στην βουνοπλαγιά ίσως προήλθε από την παράδοση να περνούν τα καλοκαίρια στην παραλία σε μεγάλες οικογενειακές τέντες. Σήμερα, αυτά τα κατεστραμμένα σπίτια προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα αναλαμπή από τις προηγούμενες, ενδιαφέρουσες απόψεις της Καρδαμύλης. Στις 8 Σεπτεμβρίου εορτάζεται το πανηγύρι της Παναγίας του Λάζου, αν και σε κάπως κλειστό κύκλο. Για να φθάσει κάποιος εκεί με πόδια, υπάρχει ένα μονοπάτι ακριβώς πίσω από τον παλιό φούρνο στην τελευταία στροφή του δρόμου που οδηγεί στην Καρδαμύλη. Για να πάει κάποιος με αυτοκίνητο, θα οδηγήσει βόρεια (προς Καλαμάτα) και στρίψει αριστερά ακριβώς πριν από το Προσήλιο.