Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αισθήματα ευγνωμοσύνης για την οικογένεια ΚΑΡΕΛΙΑ από τους εργαζόμενους!!!


θα είμαι πάντα ένας «Καρελιώτης» τόνισε κατά την Ομιλία του στη γιορτή των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ κ. Νικόλαος Παραγγίνης!!!

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία:

Κυρία Βίκυ
Κύριε Ανδρέα, Κύριε Στάθη,
Κυρία Τζίνα, Κυρία Σύλβια
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ξεκινώντας θα ήθελα να ζητήσω την κατανόησή σας για τον ιδιαίτερα προσωπικό και συναισθηματικό φορτισμένο τόνο της σημερινής μου ομιλίας. Ο χρόνος τρέχει πάρα πολύ γρήγορα και έχει φθάσει και για μένα η στιγμή που θα πρέπει να αποχωρήσω από την εργασία και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο, Θεού θέλοντος και περικοπών επιτρεπουσών. Κατά συνέπεια, είναι ίσως η τελευταία μου ομιλία στην ετήσια γιορτή μας, ως πρόεδρος του Σωματείου.
Αυτή την στιγμή έρχονται στο νου μου άπειρες στιγμές από το ξεκίνημά μου στην εταιρεία και είναι όλες όμορφες, γιατί είναι ανθρώπινο οι λίγες κακές να περνάνε σε δεύτερη μοίρα. 
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί η επαγγελματική μου σταδιοδρομία εξελίχθηκε σε μια εταιρεία σαν τη δική μας, και θέλω να πιστεύω ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο οικοδόμημα της ΚΑΡΕΛΙΑ. Θεωρώ επίσης μεγάλη μου τιμή, ότι με την δική σας υποστήριξη είχα επί σειρά ετών θέση στο Σωματείο και επί τρεις τριετίες την προεδρία του.
Επί των ημερών μου, πάντοτε με την αποδοχή και την συνδρομή της διοίκησης της εταιρείας, έγιναν σημαντικά πράγματα προς όφελος των εργαζομένων. Η πολιτική μου σε αυτές τις θέσεις ευθύνης απέναντί σας βασίσθηκε στην αταλάντευτη άποψή μου, ότι διοίκηση και εργαζόμενοι έχουν κοινούς στόχους και οφείλουν να συνεργάζονται από κοινού. Επίσης πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκφράζονται ομόθυμα προς εποικοδομητική κατεύθυνση, και αυτό το επιτύχαμε με την συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου. Ελπίζω και εύχομαι το πνεύμα συναίνεσης να εξακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια, κλείνοντας τα αυτιά σε Κασσάνδρες, που μόνο στόχο έχουν την αναταραχή για αλλότριους σκοπούς.
Το σωματείο μας συνεχίζει να δείχνει την αλληλεγγύη του σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφθήκαμε το Άσυλο και μοιράσαμε χριστουγεννιάτικα γλυκά στους τροφίμους, όπως και παιχνίδια στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Επίσης γίνεται συγκέντρωση γάλακτος με την δική σας προσφορά, που θα διατεθεί σε ευπαθείς ομάδες, όπως στα παιδάκια του Ειδικού, στον Ξενώνα "Φλόγα" που φιλοξενεί παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες κ.λπ.
Η χρονιά που πέρασε, και της οποίας τον απολογισμό θα κάνει όπως πάντα ο κ. Ανδρέας, ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά εξίσου επιτυχής για την εταιρεία μας. Είναι κάτι που με βοηθά ο Θεός να το λέω κάθε χρόνο. Έχουμε πλέον κατακτήσει ψηλές κορυφές, παραμένουμε στην κορυφή και ο στόχος μας είναι ακόμα ψηλότερος. Είμαι βέβαιος ότι θα τις κατακτήσουμε, γιατί όλοι στην ΚΑΡΕΛΙΑ από τη Διοίκηση μέχρι τον νεότερο εργαζόμενο, προσπαθούμε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.
Οι πόλεμοι του καπνίσματος κατάφεραν να μειώσουν την μοναδική ομορφιά των πακέτων μας με αντιαισθητικές εικόνες, που προκάλεσαν αγανάκτηση στους καπνιστές. Διερωτάται ο κάθε λογικός άνθρωπος και μαζί και εγώ: Στα μπουκάλια του αλκοόλ γιατί δε βάζουν ανάλογες φωτογραφίες; Η κατανάλωσή του δεν είναι αιτία για πολλά προβλήματα υγείας ή κοινωνικά; Γιατί δεν γεμίζουν τους δρόμους με ανάλογες φωτογραφίες, όταν κάθε χρόνο θρηνούμε πολλές ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της ασφάλτου;
Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα, μιας και η παγκόσμια κοινότητα δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της και οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλά και ποικίλα προβλήματα. Η οικονομική κρίση που περιθωριοποιεί μεγάλα τμήματα των κοινωνιών, το μεταναστευτικό κύμα απελπισμένων ανθρώπων, είναι οι προκλήσεις που ζητούν άμεσες απαντήσεις, τις οποίες είτε από ατολμία είτε από ίδιον συμφέρον δεν μπορούν να δώσουν οι ηγεσίες των κρατών.
Στον τομέα μας θα έχουμε πάλι μια αύξηση στη φορολογία των καπνικών προϊόντων, που είναι κοντόφθαλμη, μιας και δεν θα αποφέρει τα προϋπολογιζόμενα έσοδα, αλλά αντιθέτως θα βοηθήσει το παράνομο εμπόριο το οποίο παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας. Επίσης άρχισαν να εμφανίζονται νέες ιδέες για προϊόντα με σκοπό να αντικαταστήσουν το τσιγάρο όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Και αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική στους καπνιστές, δεν ξέρουμε τι αποδοχή θα έχουν νέες προτάσεις που υποστηρίζονται από πολυεθνικούς κολοσσούς. Αναφέρομαι στα προϊόντα που θερμαίνουν τον καπνό αντί για την καύση.
Είμαι σίγουρος ότι η Διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά όπως πάντα, προασπίζοντας τα συμφέροντα της εταιρείας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. αλλά και προσωπικά, εύχομαι από την καρδιά μου στην Διοίκηση της εταιρείας τον καινούργιο χρόνο να έχει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, και να συνεχίσει την δημιουργική της πορεία.
Σε όλους εσάς, εύχομαι πάνω από όλα υγεία και κάθε όνειρό σας να πραγματοποιηθεί.
Εύχομαι ο κόσμος να γίνει πιο ειρηνικός, πιο αλληλέγγυος στον συνάνθρωπο, πιο ανθρώπινος.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Τα χρόνια που ήμουν μέλος της μεγάλης οικογένειάς μας θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό και την καρδιά, και για όσα χρόνια μου χαρίσει ο Πανάγαθος Θεός, θα είμαι πάντα ένας «Καρελιώτης».
Καλή και ευτυχισμένη η Νέα Χρονιά!


Στη γιορτή των εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία, όπου παραδοσιακά η οικογένεια Καρέλια ανακοινώνει παροχές και δώρα προς το προσωπικό, που φέτος ξεπέρασαν συνολικά τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν νέο ρεκόρ παροχών, αρχικά προβλήθηκε ένα χαρούμενο βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν πολλοί από τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ακολούθησε η συνοπτική αποτίμηση της δραστηριότητας της εταιρείας το 2016 από τον Ανδρέα Καρέλια που στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια των εργαζομένων, στέλνοντάς τους ένα μήνυμα αναγνώρισης και αυτοπεποίθησης: 
"Είναι πολύ σημαντικό ότι στο εργοστάσιο μας στην Καλαμάτα παράγονται 3 από τις 10 δημοφιλέστερες ετικέτες στην ελληνική αγορά. Είναι πολύ σημαντικό όλοι σας να καταλάβετε ότι πρέπει να έχετε αυξημένη αυτοπεποίθηση και να γνωρίζετε, όπως γνωρίζουμε και εμείς, ότι είστε και ικανοί και έξυπνοι και μπορείτε να ανταποκριθείτε σε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν, και γι' αυτό έχετε επιλεγεί να είστε εδώ. Δεχόμαστε συνεχώς πάρα πολλές πιέσεις από γνωστούς και μη για να προσλάβουμε άτομα, που σας θεωρούν τυχερούς που εργάζεστε στην ΚΑΡΕΛΙΑ. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης", είπε ο Ανδρέας Καρέλιας - αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα περιπτώσεων από την παραγωγική διαδικασία!


Μεγάλος τυχερός της χθεσινής γιορτής ήταν ο Δημήτρης Ντάκουρης, που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος στο εργοστάσιο της Καλαμάτας και ο οποίος κέρδισε τον "χρυσό" λαχνό των 8.500 ευρώ.

Τους υπόλοιπους τυχερούς λαχνούς, που καθένας αντιστοιχεί σε 800 ευρώ κέρδισαν οι: 

Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Ψαρρέας, Παναγιώτης Λύρας, Χρήστος Χιουρέας, Πέτρος Μπουρίκας, Μάριος Γεωργίκος, Κωνσταντίνος Τσούσης, Αντώνης Μπαϊρακτάρης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Βασίλης Μπάλλας, Πολυχρόνης Καραμπίλας, Ιωάννης Καρανικολόπουλος, Γιάννης Μπουσούνης, Νικόλαος Αγγελόπουλος, Σοφία Σιδηροπούλου, Ηλέκτρα Πλεματιά, Χαρίκλεια Σμυρλή, Χρήστος Ράλλης, Δημήτρης Αθανασάκης, Ηλίας Ασκαρίδης, Γαρυφαλλιά Γαλέα, Ελένη Ηλιοπούλου, Ελένη Ναθαναήλ, Παναγιώτα Πατσέα, Μαρία Κουρούπη, Βασίλης Τσαγκλής, Αλέξανδρος Λεχαρέας, Ζαχαρίας Μήνης, Βασίλης Καλογερόπουλος, Γρηγόρης Πουλακίδας, Διονύσης Σπηλιόπουλος, Σταύρος Δεληγιάννης, Γιώργος Κόντες, Βασίλης Μαστοράκης, Παγώνα Τυλλιανάκη, Νέστωρ Δημητρόπουλος, Μαρία Παπατσίμπα, Ιωάννης Τραχανάς, Ιωάννης Παναγιωτίδης και Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: