Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσίαση του θεσμού της Διαμεσολάβησης στον Δήμο Χαϊδαρίου!


Ουσιαστική, παιδευτική κι ανέλπιστα ευχάριστη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αποψινή εκδήλωση που διεξήχθη στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου με άριστη πρωτοβουλία του Ευάγγελου Ντηνιακού, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Χαϊδάρι Ξανά", και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ). Κεντρικό θέμα της παρουσίασης που έγινε ήταν η λεγόμενη "Διαμεσολάβηση", μια νέα, εναλλακτική, οικονομική και πολλά υποσχόμενη μέθοδος επίλυσης ιδιωτικών ως επί το πλείστον διαφορών. Μια μέθοδος η οποία στοχεύει στην ταχεία και ειρηνική μεταξύ των πολιτών αντιμετώπιση των προβλημάτων που κλονίζουν καθημερινά τις σχέσεις τους, καθώς και στην αποσυμφόρηση των ελληνικών δικαστηρίων μέσω της διευθέτησης των υποθέσεων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία τους από τα ίδια τα αντιδικούντα μέρη βοηθούμενα από έναν ουδέτερο τρίτο, τον διαμεσολαβητή. 
Υπεύθυνοι για την ανάλυση της έννοιας της διαμεσολάβησης και τις προοπτικές της ήταν η Νανά Παπαδογιωργάκη (Δικηγόρος Αθηνών, LLM Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών), ο Δημήτριος Μάντζος (ΥπΔΝ, Διαμεσολαβητής, Μέλος Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών ΥΔΔΑΔ) και ο συμπολίτης μας δικηγόρος Φάνης Κρυστάλλης, οι οποίοι με άμεσο, ενδιαφέροντα, εύληπτο τρόπο επέτυχαν να μας μεταγγίσουν τις γνώσεις τους και την ελπίδα τους για την εδραίωση και τη δημιουργική εξέλιξη του θεσμού αυτού. Παρών ήταν επίσης ο Νικόλας Κανελλόπουλος (Δικηγόρος, Γενικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ), ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. 
Ιδιαιτέρως εποικοδομητική αποκαλύφθηκε εκτός των άλλων και η συζήτηση που ακολούθησε, κατά την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να εξωτερικεύσουν απορίες, σκέψεις, επιφυλάξεις, αλλά και αντιρρήσεις τους. 
Όλοι εμείς δεν έχουμε παρά εκ βαθέων να ευχαριστήσουμε τον Ευάγγελο Ντηνιακό, αλλά και τους έγκριτους προσκεκλημένους νομικούς, που μας κατέστησαν κοινωνούς των καινοτόμων ιδεών τους, και να προσμένουμε στο εξής ανάλογες πρωτότυπες και πρωτόγνωρες εκδηλώσεις στον Δήμο μας. 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

































Δεν υπάρχουν σχόλια: