Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο στοιχειωμένο κουκλόσπιτο στο "Τιμπούλις" της Ηλείας!!!


Κι όμως αυτό το χωριό υπάρχει και βρίσκεται σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ζαχάρω και την Κυπαρισσία!
Λέγεται Τιμπούλις και στην πραγματικότητα δεν είναι ολόκληρο χωριό, αλλά ένα τεράστιο κουκλόσπιτο, κάπου ανάμεσα στο χωριό Θολό και στο Λέπρεο. 
Αυτό το "μυστικό χωριό" που μαγεύει τους επισκέπτες, είναι ένα ιδιότυπο μουσείο και θα συμφωνήσετε μαζί μας στο ότι δείχνει να είναι στοιχειωμένο. 
Το "Τιμπούλις" είναι ένα ιδιότυπο μουσείο, όπου ζει ένα ζευγάρι, η Ούλι και ο άνδρας της Τίμπορ (εξ ου και το Τιμπούλις). Ένα ζευγάρι που από σκουπίδια έφτιαξαν ένα καφενείο - παντοπωλείο για να ζουν οι κούκλες τους.
Κούκλες βιτρίνας που μοιάζουν με πραγματικούς κατοίκους και επισκέπτες του χωριού, ενώ κάθονται κάτω από την κληματαριά, στο μπαλκόνι και μέσα στο οίκημα.
Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ εκτός από κούκλες υπάρχουν και διάφορα άλλα παλιά αντικείμενα, που έχουν βρεθεί στα πιο απίστευτα μέρη!
Κασέλες και μπαούλα, γιαταγάνια και κούνιες, φωτογραφίες άλλων εποχών και σπιτικές μαρμελάδες... Ένας "θησαυρός" στη μέση του πουθενά... Συλλέκτες που έχουν να πουν πολλές ιστορίες και ζουν σαν πρωταγωνιστές σε παραμύθι!
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, απολαύστε τη γραφικότητα του τοπίου και επισκεφθείτε το χώρο σε μια από τις επόμενες εξορμήσεις σας στις ομορφιές της Πελοποννήσου. Γιατί εκτός από τους γνωστούς προορισμούς, υπάρχουν και "μυστικά χωριά" που μπορούν να σας μαγέψουν και τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι και δίπλα σας!































Δεν υπάρχουν σχόλια: