Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Εκατομμύρια μοίρασε πάλι φέτος η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. στους εργαζομένους!!!


Ακόμα και τις προσδοκίες των πιο αισιόδοξων εργαζομένων ξεπέρασαν οι παροχές που έδωσε φέτος η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ανδρέα Καρέλια, στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας!
8. 500 ευρώ έλαβε ως δώρο o φετινός τυχερός εργαζόμενος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια! Η εταιρεία που συνεχίζει και φέτος την κερδοφορία της, απέδωσε στο κράτος εισφορές και φόρους ύψους 534 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μοίρασε σήμερα ως μπόνους στους εργαζομένους, ποσό άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ!
Παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία, όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. διατήρησε τα ψηλά αποθεματικά της και αύξησε το μερίδιό της, έστω και με ένα μικρό ποσοστό στις αγορές.
Τόσο ο Ανδρέας όσο και ο Στάθης Καρέλιας τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι το 2017 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για την χώρα μας, με την εταιρεία να παρουσιάζεται έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία δήλωσε ο κύριος Καρέλιας ήταν η προσαρμογή στην κοινοτική οδηγία που θα ισχύει από το Μάιο του 2017 για όλη πλέον την Ευρώπη και που αλλάζει τα δεδομένα στην εμφάνιση, την ονομασία και την περιεκτικότητα των πακέτων τσιγάρων. Επίσης, η εταιρεία προσπάθησε να έχει την μικρότερη δυνατή επίπτωση σε έναν κλάδο που έχει φθίνουσα πορεία στην αγορά.
Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. αύξησε κατά 4,6% τον όγκο των πωλήσεων και έφτασε το μερίδιό της στην αγορά στο 15%, ανεβαίνοντας κατά μία θέση στις σχετικές εταιρείες του κλάδου. Επίσης, το μερίδιό της στην Ευρώπη φτάνει το 11%. Η εταιρεία έδωσε έμφαση στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω της κοινοτικής οδηγίας αλλά και στην Βαλκανική, παρουσιάζοντας αύξηση 5% στις πωλήσεις ενώ διεθνώς σημείωσε μείωση 8%.
Οι αποδόσεις της εταιρείας είναι εντυπωσιακές στην αγορά του λεπτοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα. Στον τομέα αυτό κατέχει μερίδιο 21% παρουσιάζοντας αύξηση 12%, ενώ στο εξωτερικό η αύξηση του μεριδίου της εταιρείας έφτασε το 38%.
Για την χρονιά που φεύγει η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για την χρονιά που έρχεται έχει προγραμματίσει επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εκσυγχρονίζει την παραγωγή της και να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Θα επανέλθουμε με το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ανδρέα Καρέλια καθώς και με το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων κ. Νικόλαου Παραγγίνη!
Δεν υπάρχουν σχόλια: