Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Η Ιερά Μονή Παναγίας Φοινικιώτισσας στη Χρυσούπολη Περιστερίου!!!


Για περισσότερα από δεκαπέντε, ίσως και είκοσι χρόνια, παρατηρούσαμε από το μπαλκόνι μας στο κεντρικό Χαϊδάρι, στο απέναντι βουνό, βορειοανατολικά του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, να ανάβει τα βράδια ένας γαλάζιος, μεγάλος, φωτεινός Σταυρός. Υποθέταμε ότι κάποιος ναός ή κάποιο μοναστήρι βρισκόταν απέναντί μας... Και όλα αυτά τα χρόνια συζητούσαμε στο σπίτι, πότε θα πάμε ως εκεί, σε ποιον ανήκει ο χώρος και αν θα είναι επισκέψιμος. 
Σήμερα το απόγευμα με φιλική παρέα κινηθήκαμε περιμετρικά του στρατοπέδου και του Αττικού νοσοκομείου και ανηφορίζοντας τα δρομάκια της Χρυσούπολης, συνοικίας του Περιστερίου, βρεθήκαμε προ των πυλών της Ιεράς Μονής Φοινικιωτίσσης, όπως μας πληροφορούσαν οι πινακίδες.
Στο μοναστήρι που είναι χτισμένο πάνω από ένα παλιό εγκαταλελειμμένο νταμάρι φυλάσσεται ένα από τα επτά αντίγραφα της εικόνας της Παναγίας της Θεοδωρόσκευας που βρίσκεται στη Μόσχα!
Όποτε βρεθείτε εδώ, οι πατέρες της μονής, πρόθυμοι, θα σας περιγράψουν με γλαφυρό τρόπο όλο το ιστορικό της εικόνας και της δημιουργίας του μοναστηριού, που ανήκει διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.
Ο ηγούμενος και οι πατέρες της μονής, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς σοβαρή υποστήριξη, πασχίζουν χρόνια τώρα να ανοικοδομήσουν τις εγκαταστάσεις και τους ναούς του μοναστηριού και να αναβαθμίσουν τον υποβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο. 
Το μοναστήρι εορτάζει δυο φορές τον χρόνο: στις 8 Σεπτεμβρίου που η εκκλησία μας τιμά το Γενέθλιο της Θεοτόκου και την Κυριακή των Μυροφόρων 14 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.
Για επικοινωνία με την Ιερά Μονή της Παναγίας Φοινικιώτισσας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210-5721148, 210-5719777 και 697-6695424.
Όσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν το μοναστήρι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το αυτοκίνητο ανεβαίνει έως την είσοδο του ναού και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιασθούν από τη θέα του λεκανοπεδίου προς όλες τις κατευθύνσεις και ως τη θάλασσα του Σαρωνικού...
Η ακριβής διεύθυνση είναι: Τεμπών και τέρμα Μιλήτου, Χρυσούπολη, Περιστέρι.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ! 




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: