Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Φρέσκο γάλα από αυτόματους πωλητές και στο Χαϊδάρι!!!


Τι λέτε, πάμε για φρέσκο γάλα;
Έπειτα από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές γειτονιές της Αθήνας, ήρθαν και στην πόλη μας οι αυτόματοι πωλητές φρέσκου γάλακτος αλλά και άλλων προϊόντων που έχουν για βάση τους το αγελαδινό γάλα.
Το καινοτόμο σύστημα, προϊόν της αγαστής συνεργασίας των μελών του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, με έδρα τη Λάρισα, έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ των αγορών με δεκάδες αυτόματους πωλητές στις περιοχές που προαναφέραμε και από σήμερα ξεκίνησε και στο κεντρικότερο σημείο του Χαϊδαρίου, στην Στρατάρχου Καραϊσκάκη 24, απέναντι από το συντριβάνι της Πλατείας.
Οι υπεύθυνοι του συνεταιρισμού, που ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες σε Θεσσαλία και Μακεδονία, υπολογίζουν ότι στη Λάρισα καλύπτουν πάνω από το 60% της αγοράς.
Όπως έχει πει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού: Όταν αντικρίσαμε ουρές 70 και 80 ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά με το άδειο μπουκάλι τους, επιβεβαιώσαμε ότι βρισκόμασταν στο σωστό δρόμο. Καθημερινά στις φάρμες του ΘΕΣγάλα παράγονται 120 τόνοι γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Οι πελάτες μας πρέπει να ξέρουν ότι θα καταναλώνουν ένα ποιοτικό προϊόν, μέσω της αγοράς τους θα υποστηρίζουν άμεσα την ελληνική οικονομία, θα στηρίζουν το συνεργατικό μας εγχείρημα, ενώ θα ενθαρρύνουν και άλλους παραγωγούς να τολμήσουν συνέργειες.
Ο τρόπος αγοράς του γάλακτος είναι απλός και συνάδει με τον απαιτητικό ρυθμό ζωής στην πόλη: 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να προμηθεύονται γάλα, ενώ θα ενημερώνονται αυτόματα για την ημερομηνία παραγωγής, παστερίωσης και λήξης (η διάρκεια ζωής του είναι πέντε ημέρες).
Η τιμή για το γάλα, που θα έχει παραχθεί και παστεριωθεί λίγες ώρες νωρίτερα, θα είναι 1 ευρώ το λίτρο με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας ή 1,10 ευρώ για όσους πληρώνουν μετρητά. Οι καταναλωτές, πέρα από το γάλα του ενός ή μισού λίτρου, πλήρους σε λιπαρά ή ελαφρού, θα μπορούν να αγοράζουν σοκολατούχο γάλα θες CHOCO (500 ml για 1,10 ευρώ), λευκό αγελαδινό τυρί (σε συσκευασία των 200 γρ. για 1,80 ή 400 γρ. για 2,80 ευρώ) και ημίσκληρο τυρί (κομμάτι 400 γρ. για 3,50 ή σε φέτες για τοστ βάρους 200 γρ. και κόστους 2 ευρώ).

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!
Δεν υπάρχουν σχόλια: