Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πρόκειται για υπεξαίρεση ή για κλοπή εγγράφου; Και τι συνέπειες έχει;


Ασπρόπυργος, 8 Ιουλίου 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με σχετική επιστολή πληροφορηθήκαμε από την Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, για την αφαίρεση του μη οριστικοποιημένου πίνακα υποψηφίων από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ, παρά την έντονη αντίδραση και αντίθεση των άλλων μελών της επιτροπής προς την ενέργεια αυτή.
Στην τελευταία ανακοίνωση της παράταξης μας στις 21/6/2016, είχαμε επισημάνει το γεγονός ότι το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ συνδιοικεί με την Διοίκηση της Εταιρίας και δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε περίτρανα.
Το εμπόριο ελπίδας σε μια κοινωνία καθημαγμένη από την ανεργία και το μνημόνιο καλά κρατεί.
Η αξιοκρατία και η διαφάνεια στις προσλήψεις που διακηρύττει η διοίκηση της εταιρίας έχει τρωθεί.
Η παρουσία των παραπάνω δύο συνδικαλιστών στην επιτροπή προσλήψεων, που πήρε μόνον 12 θετικές ψήφους στο τελευταίο ΔΣ πράγμα που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ στις 30/6/2016, αντί να διασφαλίζει το αδιάβλητο του διαγωνισμού κατά την εταιρία παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της διαγωνιστικής διαδικασίας. Γιατί η εταιρία δεν χρησιμοποίησε κάθε νόμιμο μέσον για να αποτρέψει την αφαίρεση του πίνακα υποψηφίων; Αν υπάρχουν ευθύνες γιατί δεν αποδίδονται; Γιατί η σχετική επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου εστάλη στα μέλη του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ με 5 ημέρες καθυστέρηση από την δημιουργία του συμβάντος;
Τελικά οι δύο εταίροι τα χάλασαν στο μοίρασμα;
Σε κάθε περίπτωση καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους :
- Tον ερασιτεχνισμό στην διαδικασία προσλήψεων που χαρακτηρίζει την Διοίκηση της Εταιρίας και έχει αντίκτυπο στο κύρος της,
- Την συμπεριφορά των εκπροσώπων του ΠΣΕΕΠ στην επιτροπή προσλήψεων, οι οποίοι μπροστά στην δημιουργία παραταξιακού στρατού ενόψει των επερχόμενων εκλογών του σωματείου, καταρρακώνουν τον θεσμικό και εποπτικό τους ρόλο στην διασφάλιση της αξιοκρατίας, της εχεμύθειας και της διαφάνειας των προσλήψεων.
Τα παραπάνω παρακμιακά φαινόμενα είναι σίγουρο ότι προκαλούν θλίψη, απογοήτευση και αμφιβολίες τόσο στους υποψήφιους όσο και στις οικογένειες τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ


4 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Το εμπόριο ελπίδας σε μια κοινωνία καθημαγμένη από την ανεργία και το μνημόνιο καλά κρατεί....έλεος!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα… Kατά τ’ άλλα, κάποιων τα παιδιά, προσόντα μπορεί να έχουν, τύχη καμιά δεν έχουν… Όχι πως δεν το ξέραμε ότι έτσι γίνεται… Και πάντα σε αγαστή συνεργασία διοίκησης - συνδικαλιστών… Αλλά από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναρωτιέμαι αν θα ευαισθητοποιηθούν κάποιοι και αν θα καταλογισθούν ευθύνες… Αυτά για την ώρα… Και άλλα πολλά που δεν είναι του παρόντος και θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον…

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Αυτή η λογική, που επικράτησε επί δεκαετίες στην Ελλάδα, με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών, που ήθελαν να αρπάξουν τις ψήφους μας, των συνδικαλιστών, των δημοσιογράφων, των ΜΜΕ, οδήγησε σήμερα στο αδιέξοδο και το κράτος και τα δημόσια οικονομικά και το συνταξιοδοτικό σύστημα. Αν αυτό το κράτος δεν το αλλάξουμε, η Ελλάδα δεν έχει σωτηρία. Αλλά αυτό προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Εάν είχα παιδί που συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα μάζευα όλες τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων, της διοίκησης της εταιρείας και του σωματείου και θα τις κατέθετα στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Θα ακύρωνα τον διαγωνισμό και θα διεκδικούσα τον ουρανό με τ' άστρα!!!!!