Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

μπάνιο στη Βοϊδοκοιλιά...


Στους περισσότερους από εσάς η εικόνα που έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε για τη Βοϊδικοιλιά είναι αυτή η αεροφωτογραφία των τουριστικών καταχωρήσεων από ψηλά... Και πράγματι ίσως οι φωτογραφίες από χαμηλά να αδικούν την τοποθεσία όταν τις βλέπει κάποιος που δεν έχει επισκεφθεί αυτή την περιοχή Natura!
Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.
Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι, που θα σας παρουσιάσουμε στην επόμενη προγραμματισμένη μας επίσκεψη.
Την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς την έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές και όλες τις εποχές του έτους, πριν ακόμα αυτό το blog ξεκινήσει το ταξίδι του στο διαδίκτυο, από τα χρόνια που ακόμα και οι ντόπιοι αγνοούσαν την ύπαρξή της και το μόνο που συναντούσαμε εκεί ήταν λιγοστά αυτοκίνητα και τροχόσπιτα ξένων τουριστών.
Χθες την επισκεφθήκαμε έπειτα από αρκετά χρόνια όλοι μαζί, απολαύσαμε το μπάνιο μας, παίξαμε με τα κύματα και διαπιστώσαμε ότι πλέον δεν αποτελεί "μυστικό" για τους λίγους...
Και βέβαια όπως συνηθίζουμε να κάνουμε πάντα, σας παρουσιάζουμε και ένα φωτογραφικό άλμπουμ γιατί ως γνωστόν τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια και μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις...

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!


1 σχόλιο:

akrat είπε...

μούρλια αν και το γούστο μου είναι το βότσαλο