Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Καλοδιάβατος ο νέος αυτοκινητόδρομος της Σπάρτης!!!


Παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Α71 Λεύκτρο - Σπάρτη.
Πρόκειται για έναν ασφαλή, σύντομο και εξαιρετικά όμορφο αυτοκινητόδρομο, με πανέμορφα ορεινά τοπία που εναλλάσσονται στο διάβα του.
Ο Α71 φέρνει πιο κοντά τη Σπάρτη με την Τρίπολη και την Καλαμάτα που ήδη εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο του ΜΟΡΕΑ και σίγουρα θα αποτελέσει πύλη ανάπτυξης για όλη τη Λακωνία.
Το έργο περιλαμβάνει 46 χλμ σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου που ξεκινά με ανισόπεδο κόμβο από τον Αυτοκινητόδρομο του Μορέα (τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα) στην περιοχή του Λεύκτρου και καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο στην είσοδο της Σπάρτης πλησίον της παλαιάς γέφυρας του Ευρώτα.
Διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς ΛΕΑ), 2 ανισόπεδους κόμβους σε Λογκάνικο και Πελλάνα, 6 γέφυρες: στον Αλφειό (μήκους 100 μέτρων), στον Βουτικιώτη (255 μέτρα), στον Ευρώτα (τρεις διαδοχικές γέφυρες, 329, 233 και 165 μέτρων) και στον ποταμό Οινούντα.
Από σήμερα οι οδηγοί μπορούν να διανύουν την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης μήκους 236 χλμ σε λιγότερο από 2 ώρες ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης, περίπου 20 λεπτά γρηγορότερα από το υπάρχον οδικό δίκτυο και οι ταχύτητες που μπορούν να αναπτύσσουν είναι μέχρι 130 χλμ.
Τα 46 χλμ. του δρόμου απαιτούν περίπου 20 λεπτά οδήγησης ενώ όλοι οι χρόνοι από τη Σπάρτη με τα κοντινά αστικά κέντρα μειώθηκαν κατά πολύ.
Συγκεκριμένα, το Σπάρτη - Μεγαλόπολη θα γίνεται σε 25 λεπτά, το Σπάρτη - Τρίπολη σε 30 λεπτά και το Σπάρτη - Καλαμάτα σε 45 λεπτά.
Στον αυτοκινητόδρομο θα λειτουργήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα ένας σταθμός διοδίων στην περιοχή της Πετρίνας στο 10ο χλμ του αυτοκινητόδρομου.
Σημαντικό στοιχείο αναφοράς είναι πως μετά τα διόδια της Πετρίνας οι μετακινήσεις στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ των χωριών αλλά και της σύνδεσης τους με τη Σπάρτη θα γίνονται χωρίς την καταβολή διοδίων καθώς δεν θα υπάρχει σταθμός διοδίων στην κατάληξη του αυτοκινητόδρομου στη Σπάρτη.
Περιμέναμε να σκορπίσουν οι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί χαβαλέδες που μαζεύτηκαν σήμερα το μεσημέρι για να τον εγκαινιάσουν, γιατί δεν είχαμε καμιά διάθεση να πέσουμε πάνω στους κρατικοδίαιτους ψεύτες, και το απόγευμα ξεχυθήκαμε να τον απολαύσουμε σε ένα ταξίδι αστραπή Καλαμάτα - Σπάρτη - Καλαμάτα.
Και για να καταλάβετε την αγανάκτησή μας, σάς λέμε πως ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος που παραδόθηκε με καθυστέρηση σήμερα, συζητείται από την εποχή του Κων/νου Καραμανλή του νεώτερου…

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!























































































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και συγχαρητηρια για τον νεο αυτοκινητοδρομο η λωριδα ΛΕΑ τι εγεινε δεν φτασαν τα χρηματα ή τα ;;;;;;
ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ και να γινονταο παντα εργα ειναι το καλυτερο για την χωρα.
ΓΚ