Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Εφιαλτική ρύπανση ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΡΑ στη θάλασσα του Σκαραμαγκά!!!


Οικολογική καταστροφή στη θάλασσα της πόλης μας, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο το Σαρωνικό, τα παράλια της Πελοποννήσου, αλλά και τον Κορινθιακό αν δεν προλάβουν να φράξουν τον Ισθμό. Θα εξαρτηθεί από τους ανέμους αν η τεράστια πετρελαιοκηλίδα παραμείνει σε αυτή τη θαλάσσια έκταση ή θα κινηθεί και θα απλωθεί σε όλη τη Μεσόγειο.
Ο Σκαραμαγκάς, η θάλασσα που πιτσιρικάδες κάναμε τα πρώτα μπάνια μας και που πολλοί συμπολίτες μας εξακολουθούν να κολυμπούν σε αυτή, από σήμερα το πρωί έπαψε να είναι όπως την ξέραμε. Οι ΟΥΚάδες μας, οι επίλεκτοι του στρατού μας, που εκπαιδεύονται εδώ θα πρέπει τώρα να μετακομίσουν. 
180.000 τόνοι αργού πετρελαίου έχουν καλύψει τα πάντα από το δεξαμενόπλοιο που κόπηκε στη μέση σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, πέφτοντας πάνω στο πλοίο που έφερνε τους λαθρομετανάστες από τη Χίο για να μοιραστούν στους καταυλισμούς του Σχιστού και του Σκαραμαγκά. Ανθρώπινες απώλειες ευτυχώς δεν υπάρχουν αλλά η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπίσουν την ρύπανση ρίχνοντας με τις μάνικες αντιρρυπαντικά υλικά και απλώνοντας φράγματα για να εγκλωβίσουν το προϊόν. Την ίδια στιγμή ο συμπολίτης μας, Χιώτης στην καταγωγή, καπετάνιος κ. Λυμπουσάκης, ωθούμενος και από τη σύζυγο αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, έχει στείλει όλα τα ρυμουλκά της εταιρείας του για να βοηθήσουν στην άντληση του αργού από την επιφάνεια της θάλασσας.
Περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα που δίνουν οι δυνάμεις αντιρρύπανσης θα ανεβάσουμε αργότερα.
Μόλις τώρα συναντήσαμε τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Σελέκο στην πλατεία δημαρχείου στην παράγκα των απεργών της coca cola για να τον ρωτήσουμε τι σκέφτεται να κάνει και μας είπε ότι θα μιλήσουμε το απόγευμα γιατί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η υποδοχή των ανέργων από την Πάτρα και η κοινή πορεία στο Σύνταγμα. Δεν σας υποσχόμαστε όμως ότι θα γίνει αυτή η συζήτηση γιατί το απόγευμα στο αμφιθέατρο του δημοτικού μεγάρου ανεβάζει παράσταση το θεατρικό του κόμματος για την ηρωίδα ΕΛΑΣίτισσα που έσφαζε στο γόνατο με το κονσερβοκούτι. 
Ο Χαϊδαριώτης υπουργός άμυνας κ. Βίτσας με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπηλιόπουλο που συναντήσαμε στο Παλατάκι, δήλωσαν συγκλονισμένοι από το απρόοπτο γεγονός και μας είπαν ότι συντονίζουν τις προσπάθειες των ΜΚΟ ώστε να αποτραπεί η ρύπανση στην προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά για να υποδεχθούν το σαββατοκύριακο τους 6.296 λαθρομετανάστες από τον Πειραιά και να τους φιλοξενήσουν στην πόλη μας.
Τέλος, αποχαυνωμένοι έδειχναν οι γνωστοί παράγοντες της πόλης μας που συναντήσαμε στο καθημερινό στέκι τους στο Home Gourmet All Day Bar δηλώνοντας πλήρη άγνοια του γεγονότος. Πολλοί από αυτούς άφησαν απλήρωτους τους καφέδες και έφυγαν αλαφιασμένοι με κατεύθυνση τον Σκαραμαγκά, ενώ ο κ. Μποζίκας αφήνοντας σύξυλο τον κ. Φουρλή με το κινητό στο αυτί, κατευθύνθηκε προς τον ΑΣΔΑ που είχαν σύσκεψη για τις μερίδες φαγητού των λαθρομεταναστών, για να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης.
Και τώρα που είπα ατζέντα, για να πω την αλήθεια, εγώ το σημερινό συμβάν το πληροφορήθηκα από το Haidari Agenda. Τα λαγωνικά του κ. Ντηνιακού ήταν αυτά που το έμαθαν πρώτα και το ανέβασαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία καθημερινά ενημερώνομαι για τις λακκούβες και τα στραβοπατήματα στην πόλη.   
Πάντως, ενδεικτικό του κλίματος και της αναστάτωσης που επικρατεί είναι ότι στην τοπική οργάνωση της ΝΔ ανέβαλαν τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής και όλοι οι υποψήφιοι σπεύδουν στον Σκαραμαγκά. Για να φανταστείτε πόσο σοβαρό είναι αυτό που συμβαίνει, τα στελέχη του κόμματος δεν έπραξαν κάτι ανάλογο μπροστά στην απειλή των 6.296 λαθρομεταναστών, που πέρασε στο ντούκου χωρίς έστω μια ανακοίνωση. Τι να πεις; Ο κ. Δρούλιας με το περίτρανο ΟΧΙ του τους έβαλε τα γυαλιά και από τις εξελίξεις είναι ο μόνος που δικαιώνεται!!!
Αυτή τη στιγμή όπως πληροφορούμαι, οι γνωστοί οικολόγοι της πόλης μας είναι συγκεντρωμένοι απέναντι από τη θάλασσα του Σκαραμαγκά στη λίμνη Κουμουνδούρου και απλώνουν εναέριο δίχτυ ώστε να προστατευθούν τα πουλιά που έχουν συγκεντρωθεί εκεί και βατεύονται. Ο φόβος των οικολόγων είναι μήπως τα πουλιά πέσουν στη θάλασσα και κολλήσουν πάνω στο πηχτό αργό πετρέλαιο που είναι κάτι σαν πίσσα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να ξαναπετάξουν. Άλλωστε όλοι θα ενθυμίστε τον κορμοράνο του Περσικού κόλπου βουτηγμένο στο πετρέλαιο στον πόλεμο του 1991. Πάντως εδώ οι δικοί μας κατάφεραν να πιάσουν τους κορμοράνους με τα δίχτυα και με ειδικά οχήματα τους μεταφέρουν στον κοντινότερο υδροβιότοπο που βρίσκεται στον Ελαιώνα.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δασιώτης  εκδότης και ο κ. Ασπρογέρακας έχουν ξεκινήσει τις βαθυστόχαστες αναλύσεις στου "Καρυδάκη" επιμένοντας πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ευκόλως διαχειρίσιμη, αλλά ούτε σκέψη να σηκώσουν μανίκια και να κατέβουν στον Σκαραμαγκά. Κλασική περίπτωση θεωρητικών. Αλλά από τη θεωρία ως την πράξη, άβυσσος. 
Αγαπητοί αναγνώστες μείνετε συντονισμένοι. Οδεύω στο σημείο του συμβάντος. Τα νέα είναι συγκλονιστικά και έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Θα σας ενημερώνω με ότι νεότερο έχω, ενώ πλούσιο θα είναι και το φωτογραφικό ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει. Για την ώρα η πρώτη συνέπεια από την απώλεια τόσων χιλιάδων τόνων αργού πετρελαίου είναι η εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με αυτή της βενζίνης εντός των ημερών. Και αν αλλάξουν τα γούστα σας και αγοράσετε αυτοκίνητα που θα καίνε αέρα κοπανιστό, στο πίσω μέρος του μυαλού σας να υπάρχει η σκέψη της εξομοίωσης, για να μην πέσετε από τα σύννεφα όπως πέφτουν σήμερα με το συμβάν οι τοπικοί παράγοντες του Χαϊδαρίου.  






10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστοεμε για το ευστοχο και εγκυρο σχολιο σου ηταν παρα πολυ καλα ενημερωμενο
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Πω ρε φίλε,εσύ το τερμάτισες τελείως... Και του χρόνου!!!!

Unknown είπε...

Καλό μήνα φίλε!

Unknown είπε...

Καλό μήνα φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Καλο μηνα Κυριε Γιωργο, αν και ο μηνας δεν ξεκινησε καλα λογω του ατυχηματος των 2 πλοιων. Με αφορμη την ρυπανση της θαλασσας στον Σκαραμαγκα μην λησμονουμε επισης οτι υπαρχουν διασπαρτα δεκαδες ναυαγια-κουφαρια πλοιων στην ευρυτερη περιοχη του κολπου εως την παχη κι ευρυτερα (αναμεσα τους ενα πλοιο με αμιαντο), και παρολα αυτα η περιοχη ανταπεξερχεται στην μολυνση ! Οπως και η φωτια στον Λαζοπουλο στον ασπροπυργο που παρα τις τζουρες που ανεπνευσε ολη η δυτικη αττικη ανταπεξειλθαμε ! Πιστευω οτι με την ευθαισθησια-τεχνογνωσια των οικολογων μας, την πληρη ετοιμοτητα ολων των δημοτικων παραταξεων και του δημου με τον πλουσιο εξοπλισμο που διαθετουμε, και των αγρυπνων συντονιστων των ενοπλων δυναμεων Καμμενου & Βιτσα η περιοχη θα απολυμανθει και θα επανακαμψει πληρως (μαζι και ο κορμορανος). Οσον αφορα το hotspot στον Σκαραμαγκα δυστυχως κανεις δεν εχει συνειδητοποιησει πως λογω της μυρωδιας της περιοχης οι τοπικες αγορες του ασπροπυργου και του χαιδαριου και τα μαγαζια μας θα τονωθουν απ'την παρουσια των χιλιαδων αδελφων μουσουλμανων, που ειτε περπατωντας προς το χαιδαρι-ειτε παιρνοντας τα λεωφορεια που κατευθυνονται προς την πολη μας, θα κατακλυσουν για αγορες τα super market, τα delivery & τα σημεια καφε κ.ο.κ, και θα την αραζουν στις αθλητικες εγκαταστασεις μας στου ''προβατα'', στο παλατακι, και στις παιδικες χαρες κτλ, ΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. Καποιοι χιλιαδες λοιπον θα λιαζονται μεσα στο hotspot και καποιοι απ'αυτους-ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ- θα ειναι ελευθεροι να βολταρουν και να ανεβαινουν στους γυρω δασωμενους λοφους για πικ νικ παρακολουθοντας-κατασκοπευοντας στρατωνες-αεροδρομιο-ναυπηγεια-πετρελαια-εκολινα-εγκαταστασεις-πλοια-και κατοικημενες περιοχες, και να ενημερωσουν πληρως τυχον επιδοξους παρανοικους τρομοκρατες-ισλαμοπιθηκους για τα νευραλγικα σημεια-στρατηγικους στοχους των περιοχων μας. Κυριε Μπενεα τα ματια σας 400 στην δουλεια σας και στις γειτονιες που μενουμε μπροστα στην πιθανη επελαση που βρισκεται προ των πυλων η πολη μας, η ΠΑΝΑΓΙΑ μαζι μας σας χαιρετω.
Και του χρονου με υγεια, ευχομαι να μας κανετε να ξαναγελασουμε!!!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Καλό μήνα σε όλους σας, και του χρόνου με υγεία και με πιο αληθοφανές πρωταπριλιάτικο ψέμα. Αν και η καθημερινότητά μας πλέον δεν διαφέρει και πολύ από την πρωταπριλιά... Αλήθεια, που είναι η αλήθεια και που το ψέμα;

Ανώνυμος είπε...

Να προλάβουμε να κλείσουμε και το γιβραλταρ μην πάει στον ωκεανό!!!Ημαρτον τα ισοπεδωσες ολα!!Ακου θα πάει στην μεσόγειο.

BENEAS GEORGIOS είπε...

180.000 τόνοι πάνε παντού. Και τη διώρυγα του Σουέζ πρέπει να κλείσουμε για να μην πάρουν τον κατήφορο για το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Ελπίζω!!!

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Μεταξύ αστείου και σοβαρού έδωσες πολύ πόνο στους τοπικούς παράγοντες... Τους πληγώνεις. Γιατί;

BENEAS GEORGIOS είπε...

Διάλεξα την πρωταπριλιά για να διανθίσω ένα ψέμα με πολλές αλήθειες...