Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Χιλιάδες λαθρομετανάστες στο Χαϊδάρι. Μέρος του προβλήματος από σήμερα η πόλη!!!


Αφού τα νεόκοπα τοπικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασαν το έδαφος τις προηγούμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑιος Χαϊδαριώτης υπουργός άμυνας και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Βίτσας που γνωρίζει πολύ καλά τις ανύπαρκτες δυνατότητες της πόλης, φέρνει αιφνιδιαστικά σήμερα τα ξημερώματα δυο χιλιάδες λαθρομετανάστες στην πόλη και τους στοιβάζει στο Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά δυο - τρία χιλιόμετρα από τον άλλο καταυλισμό του Σχιστού, μόνο και μόνο για να αποσυμφορήσει το λιμάνι του Πειραιά που θεωρείται βιτρίνα. Η πράξη αυτή που θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην πόλη, έγινε δεκτή με κρύα καρδιά από τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις, κάτω από το εκβιαστικό δίλλημα των ΣΥΡΙΖΑιων που θα τους κατηγορούσαν για φασιστική νοοτροπία. Μόνο μια δημοτική παράταξη εξέφρασε ευθαρσώς και επωνύμως την άποψή της με βάση τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος και όχι κάτω από το φόβο να κατηγορηθεί ως ανάλγητη και απάνθρωπη. Αυτά, για να ξέρουμε όταν έρθει η ώρα ποιοι δημιούργησαν το πρόβλημα στην πόλη. Και τώρα φίλες και φίλοι αρχίζει το πάρτι των ΜΚΟ και των τοπικών εκπροσώπων τους. Χαϊδαριώτες υπομονή και προσοχή. Και όσοι μπορείτε βοηθήστε, αφού πρώτα βοηθήσετε τον ανήμπορο συμπολίτη της γειτονιάς σας.
Με την ευκαιρία σας θυμίζω παλαιότερη τοποθέτησή μου για το εν λόγω θέμα:
Σε μια πόλη χωρίς τις ανάλογες υποδομές, που δεν έχει συνέλθει ακόμα από τις τελευταίες πλημμύρες και που για πολλούς μήνες κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για φιλοξενία προσφύγων. Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για φιλοξενία λαθρομεταναστών. Που θα τους βάλουμε; Στο κολυμβητήριο, στο γυμναστήριο, στις πλατείες ή στα σχολικά συγκροτήματα; Τρέξαμε πρώτοι στο κάλεσμα του Δήμου για να προσφέρουμε άλλοι από το υστέρημά μας και άλλοι από το περίσσευμά τους. Τα νοσοκομεία της περιοχής τούς δέχονται για πρώτες βοήθειες ή νοσηλεία. Τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν κατακλυστεί από αυτούς που έφυγαν από τον καταυλισμό του Σχιστού. Έτσι λένε οι πληροφορίες μου. Ως εκεί. Τι άλλο να κάνουμε; Όποιος έχει την ευχέρεια, την οικονομική δυνατότητα και μεγάλο σπίτι, ας φιλοξενήσει όσους μπορεί. Αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους φέρει στην πόλη και να περιφέρονται στην αγορά και στις γειτονιές χωρίς καμιά προοπτική. Όσοι τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαν για πολιτική ανοιχτών συνόρων, για χώρα ξέφραγο αμπέλι και για πλατείες που οι άνθρωποι λιάζονται, ήρθε η ώρα να υποστούν το τίμημα της πολιτικής τους...


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο" έλεγαν κάποτε. Τώρα λένε "κάθε πόλη και hot spot κάθε χωριό και καταυλισμός κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και ΜΚΟ"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν τους πάνε στο Αιγάλεω που έχει Δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ???

Ανώνυμος είπε...

συντροφοι παρτε τους εκει στον περισσο στο σπιτι του λαου ή βαλτε τους στα σπιτια σας
οι περισσοτεροι εχετε απο δεκα διαμερισματα
εγω ενα δυαρακι εχω και εχω φτυσει αιμα να το φτιαξω
ειναι κριμα να μου το κατεδαφισουν οι λαθροεποικοι

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Αυτοί που θα καταργούσαν την Αμυγδαλέζα στήνουν από δέκα Αμυγδαλέζες σε κάθε νομό της χώρας.....

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Καλές κονόμες συντρόφια!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε ο τόπος γενίτσαρους. Να μην ξεχάσουμε και αυτόν τον πατριδοκάπηλο τον Καμμένο όταν έρθει η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Εκκενώνουν άρον – άρον τα νησιά από πρόσφυγες
astraparis 19 Μαρτίου 2016 | 21:44
Εκκενώνουν άρον – άρον τα νησιά από πρόσφυγες
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:27 (Κυριακή) Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο Χίου, το επιβατηγό «Tera Jet» εκτιμάται ότι θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Χίου περί τη μία μετά τα μεσάνυχτα, με λίγο περισσότερους από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Το πλοίο έχει προορισμό το λιμάνι του Σκαραμαγκά, δεδομένου ότι η κατάσταση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Τώρα βιώνουμε την πολιτική της "αριστεράς" στην κυβέρνηση (Τσίπρας), στην περιφέρεια (Δούρου) και στον δήμο (Σελέκος). Παντού "αριστερά"... Για πρώτη φορά... Και τελευταία!!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ευχαριστώ τον Αντώνη για το κείμενο που αλίευσα στο διαδίκτυο: http://forapartida-forapartida.blogspot.gr/2016/03/hotspot_21.html και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Δευτέρας 21/3/2016

Στέφανε μετά το τιγκάρισμα των hotspots σε Πειραιά και Σχιστό με χιλιάδες λαθραίους, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτές τις μέρες αποφάσισαν να διαμοιράσουν κι άλλα hotspots στα δυτικά προάστια (ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει hotspots στον Ασπρόπυργο, στην Καισαριανή, στη Ραφήνα, στο Λαύριο, και στην υπόλοιπη επικράτεια). Χθες οι πληροφορίες στο διαδίκτυο λένε ότι ο δήμος Χαϊδαρίου έλαβε έγγραφο από το υπουργείο Άμυνας για φιλοξενία προσφύγων στο Σκαραμαγκά και συγκεκριμένα στην προβλήτα 4 των ναυπηγείων, κι η δημοτική αρχή συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Καμμένος δε βαδίζει καθόλου καλά και γεμίζει με λαθραίους όλες τις περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε στρατιω­τικούς κι εθνικούς στόχους! Θεωρώ πως είναι ο χειρότερος, ο πιο επικίνδυνος κι ο πιο μειοδότης υπουργός Εθνικής Άμυνας που είχε η χώρα μας. Σε συνέχεια των εξελίξεων έχουμε κι επισήμως στα σκαριά τη δημιουργία νέου hotspot στις προβλήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Καμμένος με τον Βίτσα έχουν ήδη στείλει στρατηγούς να εποπτεύσουν το χώρο για τις εργασίες εγκατάστασης παρόλο που ο χώρος είναι ακατάλληλος (μπούζι - κρύο κτλ). Ο πιο έγκυρος Χαϊδαριώτης blogger και φίλος Γιώργος Μπενέας δίνει (σε κείμενο που ακολουθεί με τίτλο: Χιλιάδες λαθρομετανάστες στο Χαϊδάρι!) με δυο λόγια το στίγμα του τι παίχτηκε αυτές τις μέρες στην περιοχή μας -και σε όλη τη χώρα- από τον ψευτοπατριώτη Καμμένο και τους υποτελείς του...

Αντώνης Σελέκος, Χαϊδάρι, αναγνώστης-μέλος πατριωτικής κίνησης
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-21/03/2016)

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Κατεπείγουσα πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελάρος με μοναδικό θέμα τη φιλοξενία προσφύγων στο Χαϊδάρι. Το κείμενο καταμαρτυρά αιφνιδιασμό. Τα συμπεράσματα δικά σας. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκληση αναφέρει:

"Σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, σε Έκτακτη-Κατεπείγουσα- συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 §5, του Ν. 3852/2010, που θα γίνει το Σάββατο 19-03-2016 και ώρα 18:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για φιλοξενία προσφύγων, εντός των ορίων αρμοδιότητας του Δήμου μας.
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω της σοβαρότητας του θέματος."

ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ είπε...

Ακούγοντας τις δηλώσεις για καταδίκη του φόβου του ρατσισμού και τις ξενοφοβίας εν όψει των σημερινών τρομοκρατικών κτυπημάτων στο Βέλγιο, φοβήθηκα περισσότερο. Γίνεται πόλεμος πρακτόρων σε όλα τα επίπεδα χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για επίτευξη άδηλων στρατηγικών στόχων και βγαίνει ο κάθε επικίνδυνος άσχετος (επικίνδυνος διότι είναι κάτοχος εξουσίας) και καταδικάζει με την γνωστή επωδό «...τον ρατσισμό και την ξενοφοβία;....» ΕΛΕΟΣ! Σοβαρότητα! Τουλάχιστον σιωπή! Θα πεθαίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ και θα βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος να λέει το ιδεολογικό του «ποίημα;»

BENEAS GEORGIOS είπε...

Με μήνυμα στο twitter δείχνει για άλλη μια φορά πως είναι εκτός τόπου και χρόνου ο Τσίπρας...
Μετά το ισλαμικό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, έγραψε: "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βελγικό λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη."
Κάποιοι να τον μαζέψουν τον σκερβελέ...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Σήμερα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί την εγκατάσταση 6.000 και πλέον προσφύγων στον Σκαραμαγκά.
Η παραπάνω είδηση εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη των αποφάσεων αλλά και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης για τον υποκριτικό τους ρόλο και την έλλειψη συγκεκριμένων και δίκαιων προτάσεων.
Εκθέτει όμως και τη Δημοτική αρχή η όποια όφειλε έγκαιρα και ανυποχώρητα να απαιτήσει το Χαϊδάρι να μην χρησιμοποιηθεί ως η εύκολη και βολική για όλους λύση.
Τέτοιες αποφάσεις είναι καταδικαστέες και όσοι τις λαμβάνουν έχουν βαρύτατες ευθύνες για το παρόν και το μέλλον της πόλης.
Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, καλούμε τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν αυτές τις επιλογές τους και να επικρατήσει η λογική και ο ορθολογισμός στις αποφάσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην δημιουργία hot spots αλλά έχει σύμφωνη γνώμη να στοιβάζονται σαν τα ζώα προς σφαγή σε διάφορα σημεία. Ο αγαπητός δήμαρχος όταν δει τα πράγματα να δυσκολεύουν θα κάνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τα προβλήματα θα λυθούν. Επίσης όλοι αυτοί που κατηγορούν όσους είναι αντίθετοι με όλα αυτά που συμβαίνουν, βρίζουν και λένε ότι πρέπει να φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας μεταναστές, ας ξεκινήσουν πρώτα αυτοί που τα λένε και μετά θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Οι ανθρώποι αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας θέλουν να φύγουν, επειδή όμως εδώ θα μείνουν κάποιος πρέπει να τους το ξεκαθαρίσει ότι θα πάρει χρόνο για να γίνει αυτό που επιθυμούν. Πρέπει να μείνουν σε εγκαταστάσεις που να είναι ανθρώπινες όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Απεύχομαι να υπάρξει νεκρός στην Ειδομένη, στον Πειραιά και όπου άλλου οι πανέξυπνοι εγκέφαλοι έχουν στοιβάξει κόσμο, γιατί τότε πάλι θα αρχίσουν οι αλληλοκατηγορίες.