Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το αυτοκίνητο του Βασιλέως Παύλου κάπου στη Μεσσηνία!!!


Το συναντήσαμε στο οδοιπορικό των προηγούμενων ημερών να αναπαύεται στις δάφνες του, κάπου στη Μεσσηνία. Αυτοί που γνωρίζουν λένε πως πρόκειται για το αυτοκίνητο του Βασιλέως Παύλου ή καλύτερα για ένα από τα αυτοκίνητα της Βασιλικής Οικογένειας. Αν είχε φωνή θα είχε πολλά να μας διηγηθεί… Το φανταζόμαστε να κυλάει αργά και επιβλητικά με τους "υψηλούς" επιβάτες καθισμένους στο πολυτελές σαλόνι του και τα πλήθη απ’ έξω να παραληρούν… Στιγμές δόξας και μεγαλείου… Το αυτοκίνητο αυτό εάν δεν κάνω λάθος είναι μια Buick LeSabre Sedan του 1965 με V8 κινητήρα 5000 κυβικών και με ισχύ πάνω από 250 άλογα, σε μια εποχή που στην Ελλάδα το κύριο μεταφορικό μέσον ήταν τα… γαϊδούρια. Όπως θα έχετε καταλάβει σε αυτό εδώ το blog λατρεύουμε τα αυτοκίνητα και όταν ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά στη Buick η αρχική έκπληξη μετατράπηκε σε ενθουσιασμό... Στην ίδια γειτονιά αναπαύονταν άλλα δυο ιστορικά αυτοκίνητα και αυτό το γεγονός μας έδωσε το έναυσμα για την αναζήτηση και φωτογράφιση αυτοκινήτων που κάποτε έλαμπαν στις εκθέσεις, έγιναν το αντικείμενο του πόθου μας, πρόσφεραν υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες τους και τώρα έχουν αφεθεί σε βουνά και σε λαγκάδια μην αντέχοντας αυτοί που έζησαν μαζί τους να τα δουν να τα συνθλίβει η πρέσα της ανακύκλωσης… "Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης" θα αναφωνήσουν κάποιοι αναπολώντας το ένδοξο παρελθόν και βλέποντας το θλιβερό παρόν. Όμως αυτή η ματαιοδοξία είναι που μας οδηγεί στην πρόοδο και σε ένα λαμπρότερο μέλλον... Η διαρκής αναζήτηση και απόκτηση του καλύτερου... Ποιος άραγε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Θα επανέλθουμε στο μέλλον με τα νέα μας ευρήματα. Απολαύστε τώρα τη Βασιλική Buick!!!























12 σχόλια:

Kostas Plastiras είπε...

Buick είναι όντως αλλά φαντάζομαι όχι του Βασιλιά Παύλου.
Μάλλον αυτός είναι κάποιος ντόπιος συλλέκτης με αδυναμία στον Βασιλιά όπου την πήρε την περιποιήθηκε άψογα από ότι βλέπω και την έχει έξω από το σπίτι του.
Γιατί αν ήταν έτσι οι γύφτοι θα την είχαν σηκώσει στο πι και φι για λιώσιμο λαμαρίνας...
Πάντως πρέπει να πω ότι είναι καταπληκτική!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ο ιδιοκτήτης και οι κάτοικοι του χωριού επιβεβαιώνουν αυτά που γράφω...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει αγγελία στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Πράγματι το αυτοκίνητο ήταν αρχικά στα Ανάκτορα και κατόπιν στην Προεδρία.

NIKOΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ FROM KREMASTI είπε...

Είναι συγκινητικό που έχει διατηρηθεί ο θυρεός της βασιλικής οικογένειας

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Πράγματι υπάρχει αγγελία πώλησης του αυτοκινήτου στο Car.gr

Νούμερο αγγελίας: 7317691, Τηλέφωνο: 6985757031

Τιμή: Ρωτήστε τιμή (Συζητήσιμη)
Κατηγορία: Αυτοκίνητο - Αλλο
Χιλιόμετρα: 1 χμ
Κυβικά: 5.000 cc
Ίπποι: 350 bhp
Χρονολογία question 1 / 1963
Χρώμα: Μαύρο (Μεταλλικό)
Σασμάν: Ημιαυτόματο
Καύσιμο: Βενζίνη
Πόρτες: 4
Καθίσματα: 5
Τελευταία αλλαγή: 51 μέρες
Εμφανίσεις αγγελίας: 4687
Σύνδεσμος: www.car.gr/7317691
Τηλέφωνο: 6985757031 www.car.gr/7317691

Περιγραφή

Το αυτοκίνητο αυτό πήγε στα ανάκτορα το 1963.
Το 1967-68 πήγε στην Προεδρεία.
Το κυκλοφόρησε ο Παπαδόπουλος, είναι το αυτοκίνητο που είχε βάλει τη βόμβα ο Παναγούλης.
Είναι θωρακισμένο και αλεξίσφαιρο.
Όλα τα εξαρτήματά του είναι αυθεντικά (της μάνας του).
Διαστάσεις 5.70 Χ 2.20
Είναι με 3 ταχύτητες

Επικοινωνία

Μη δίνετε προκαταβολή αν δεν έχετε δει το αυτοκίνητο!!
Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε την αγορά σας.

Όνομα Νικήτας
Διευθυνση ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 24002
Τηλ. 1: 6985757031

Ιωαννης Σακτσιδης είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ 1965,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥΑΦΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1964

BENEAS GEORGIOS είπε...

Πιθανόν να ήρθε νωρίτερα το συγκεκριμένο. Πριν ξεκινήσει επίσημα πωλήσεις. Πολλές φορές συμβαίνει και πολλές προσωπικότητες έχουν τη χαρά να τα έχουν πριν βγουν στη μαζική παραγωγή. Πάντως και στο κείμενο είχα μια επιφύλαξη. Γράφω: "Αυτοί που γνωρίζουν λένε πως πρόκειται για το αυτοκίνητο του Βασιλέως Παύλου ή καλύτερα για ένα από τα αυτοκίνητα της Βασιλικής Οικογένειας." Η αγγελία γράφει ότι είναι μοντέλο του '63. Πάντως το βέβαιο είναι πως είναι αυτοκίνητο που ξεκίνησε από τα ανάκτορα και τερμάτισε στην προεδρία.

Ανώνυμος είπε...

Ο θυρεός είναι φυσικά μεταγενέστερος, ψηφιακή εκτύπωση. Γιατί απλά, αν ήταν το αμάξι των ανακτόρων, μετά το πήρε ο Παπαδόπουλος, οπότε δεν παίζει να είχε αφήσει το θυρεό επάνω. Συν ότι δεν κυκλοφορούσαν με θυρεό τα αυτοκίνητα της βασιλικής οικογένειας, πέρα από το ένα επίσημο για παρελάσεις και άλλες επίσημες εκδηλώσεις.

Αλλά το αμάξι είναι καθαρά μοντέλο του 1965, που σημαίνει ότι στην καλύτερη βγήκε από το εργοστάσιο Καλοκαίρι του 1964. Οπότε με την καμμία δεν ήταν του Παύλου. Και αν λέει ψέματα για κάτι τέτοιο η αγγελία, κατά πόσο μπορούμε να πιστέψουμε τα υπόλοιπα; Βέβαια μπορεί απλά να κάνει λάθος, κάποιο χαρτί να γράψαν ότι το πήραν 1/1963 γιατί δεν βρίσκαν την κανονική ημερομηνία και να βασίζεται σε αυτό. Πάντως όπως και να έχει, του Παύλου δεν ήταν, και ούτε ο θυρεός στέκει. Τώρα αν λένε έτσι ο ιδιοκτήτης και όλο το χωριό, δεν θα είναι η πρώτη φορά που φουσκώνει κάποιος την ιστορία ενός αυτοκινήτου και οι γειτόνοι μετά από μερικά χρόνια το θεωρούν δεδομένο.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Και του Παύλου να μην ήταν θα ήταν της Φρειδερίκης, του Διαδόχου και της Βασιλικής Οικογένειας. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα αυτοκίνητα συνήθως οι σωφέρ τα οδηγούν. Όπως και να έχει το πράγμα πρόκειται για ένα ιστορικό αυτοκίνητο. Είναι ενδιαφέρον μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει μισό αιώνα ζωής, βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και μπορεί να κυκλοφορήσει!

Ανώνυμος είπε...

Τα αυτοκίνητα βρίσκονται στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας.Τα βλέπω σχεδόν καθημερινά.

Chris Saddler Sam είπε...

eseis pou eiste apo ekei, gia rwtiste ton idioktiti...to dinei akoma? kai poso? :)

pro_crossaro είπε...

Στην καλύτερη των περιπτώσεων να ήταν αυτοκίνητο προσωπικού ή ασφαλείας. Η βασιλική οικογένεια δεν κυκλοφορούσε με αμάξια της σειράς, και τα περισσότερα από όσα άνηκαν όντως στην οικογένεια είναι γνωστό το που βρίσκονται σήμερα. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, αλλά με λίγο ψάξιμο μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια.