Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖιες στο Αιγάλεω με Μεσσηνιακό άρωμα...


Σκάνδαλο στον Δήμο Αιγάλεω με τη διάθεση νοθευμένου ελαιολάδου στους άπορους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε «μη κανονικό- νοθευμένο» με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορέλαιου.
Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις - Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Με αφορμή το περιστατικό η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπογράκο, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αιγάλεω λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα έδειξε εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των απόρων συνδημοτών», ενώ τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη από τους άπορους δημότες που εξέθεσε την υγεία τους σε κίνδυνο

Αναλυτικότερα σε επιστολή του που δημοσιεύεται σε Αιγαλιώτικο blog  ο επικεφαλής της «Ώρα Αιγάλεω» αναφέρει:

«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα ότι διατέθηκε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ στους δικαιούχους του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016, σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.
Πέραν των όποιων ευθυνών που έχουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν έλεγξαν την καταλληλότητα του συγκεκριμένου ελαιόλαδου βαρύτατες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα που έδειξε εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των απόρων συνδημοτών μας.
Οι δημότες θα περίμεναν περισσότερη σοβαρότητα από μια δημοτική αρχή που προεκλογικά ευαγγελιζόταν την κοινωνική αλληλεγγύη...
Προφανώς ο κύριος δήμαρχος και οι συνεργάτες ασχολούνται περισσότερο πως θα εκδώσουν τα πομπώδη δελτία τύπου που παρουσιάζουν ως... τέλειες τις κοινωνικές δράσεις της δημοτικές αρχής... ενώ οι άποροι συνδημότες μας καταναλώνουν ακατάλληλο ελαιόλαδο εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής του κ. Μπίρμπα...
Λυπάμαι και Θλίβομαι για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
Κύριε δήμαρχε οφείλετε ΑΜΕΣΑ να κάνετε την αυτοκριτική σας για την τεράστια αδιαφορία σας και να ζητήστε μια συγνώμη από τους άπορους συνδημότες μας που εκθέσατε σε κίνδυνο την υγεία τους.

Δημήτρης Μπογράκος
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης
"ΩΡΑ ΑΙΓΑΛΕΩ"»

Στις 5 Ιανουαρίου η εφημερίδα της Μεσσηνίας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  είχε αποκαλύψει ότι: Έρευνα για υπόθεση νοθείας, ανάμειξης ελαιολάδου με πυρηνέλαιο σε τυποποιητήριο στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Με βάση στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο τυποποιητής είχε αγοράσει πυρηνέλαιο, το οποίο έβαζε σε ποσότητες φρέσκου μεσσηνιακού ελαιολάδου. Διαδικασία που απαγορεύεται και για την οποία δεν είχε καμία έγκριση...1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα τους ξεκανουν τους ανθρωπους οι φιλανθρωποι συριζαιοι χα χα χα χα