Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο πλανήτης Γη υποκλίνεται στο μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας και στην Ferrari F12 TRS


Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο της Ferrari. Όλος ο πλανήτης γνωρίζει τι σημαίνει να κατασκευάζει η Ferrari ένα συλλεκτικό μοντέλο. Όλος ο πλανήτης ανακαλύπτει το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας μέσα από την επιγραφή που η Ferrari επέλεξε για να εκθέσει στο μουσείο της στο Maranello τη μοναδική κατασκευή της.
Οι υπεύθυνοι της Ιταλικής εταιρείας βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών, χρησιμοποιώντας μια ελληνική επιγραφή πίσω από την F12 TRS.
Μαθήματα Ελληνικών από την Ferrari την ίδια στιγμή που εμείς ως Έλληνες απαξιώνουμε τη γλώσσα μας και κάθε τι Ελληνικό, επιλέγοντας ξενικές ονομασίες για τα προϊόντα και τις εταιρείες μας και γράφοντας Greeklish στις καθημερινές μας ενασχολήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μηνύματα που ανταλλάσουμε μεταξύ μας.
Η δύναμη του Ελληνικού Πολιτισμού, η δύναμη της Ελληνικής γλώσσας και γραφής!
«ἅπαξ ποιούμενον»
Στην επιγραφή και στο σημείο όπου εκτίθεται η Ferrari F12 TRS στρέφονται τα μάτια όλων των επισκεπτών του μουσείου. Κάποιοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γράφει και άλλοι, που καταλαβαίνουν, απλώς συγκλονίζονται!
«ἅπαξ ποιούμενον» αναφέρεται στην επιγραφή…
Όπερ σημαίνει...
ἅπαξ = μία και μόνη φορά
ποιούμενον = κατασκευασμένο
Θυμάστε κάποιους που μας έλεγαν ότι τα αρχαία Ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα;
Τα συμπεράσματα δικά σας…


5 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

«ἅπαξ ποιούμενον» η Ferrari F12 TRS
Για την ιστορία, η Ferrari δημιούργησε μια και μοναδική F12 TRS, η οποία διαθέτει το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 740 ίππους.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε μια πλειάδα αυτοκινήτων της LANCIA που τα μοντέλα της φέρουν την ονομασία τους από το Ελληνικό αλφάβητο!!!

akrat είπε...

α εμείς είμεθα οχτροί της... είμαστε λαμποργκινάδες

akrat είπε...

α εμείς είμεθα οχτροί της... είμαστε λαμποργκινάδες

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αλλάξτε πεποιθήσεις όσο είναι καιρός... Θα κατηγορηθείτε ως γερμανοτσολιάδες αγαπητέ μου...

H Audi AG έχει 100 % της Automobil Lamborghini Holding S.p.A.

Η Lamborghini είναι ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ υπεραυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η έδρα της είναι στη Σάντ' Άγκατα Μπολονέζε κοντά στη Μόντενα, στην επαρχία Μόντενα της Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 1963 από τον Φερούκιο Λαμποργκίνι (Ferruccio Lamborghini). Τον Σεπτέμβριο του 1998 εξαγοράστηκε από την Audi, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στον Όμιλο Volkswagen, όπου ανήκει μέχρι σήμερα.