Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Είναι παλιά ιστορία η βεβήλωση του Μνημείου στο Κοπανάκι Μεσσηνίας!!!


Είναι παλιά ιστορία η βεβήλωση του Μνημείου στο Κοπανάκι Μεσσηνίας και δεν είχα σκοπό να επανέλθω παρότι ήμουν ενήμερος και για το πρόσφατο περιστατικό από την πρώτη στιγμή. Αλλά αφού το κάλυψαν οι τοπικές εφημερίδες και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής σας την παρουσιάζω χωρίς άλλα σχόλια:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Κυπαρισσία, 03/01/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2016, ανόητοι, ανιστόρητοι, προκλητικοί και βλάσφημοι βάνδαλοι ασχημόνησαν εις βάρος του Ηρώου μας στην Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου. Πρόσβαλαν την υπέρτατη αξία του πολιτισμού μας, που είναι ο σεβασμός των νεκρών μας. Πρόσβαλαν την ιστορία μας, πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας μας.
Οι θρασείς ιερόσυλοι, τα απρόσωπα φαντάσματα της νύχτας, οι επαναστάτες της πεντάρας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν αλλοιώνεται και δεν χαλκεύετε με χρώματα και μπογιές και δεν ξαναγράφεται με ανοησίες και αυθαίρετες ερμηνείες.
Ο Δήμος εκφράζει τη λύπη του και την έντονη αγανάκτησή του για τη βεβήλωση του Μνημείου, όπως και κάθε Μνημείου, διαμηνύοντας πως τέτοιες προκλητικές και μισαλλόδοξες ενέργειες δεν διαγράφουν ούτε την ιστορία, ούτε τη μνήμη του λαού. Οι Τριφύλιοι πολίτες δεν ενστερνίζονται και δεν αποδέχονται ενέργειες που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια.
Η Δημοτική Αρχή με σεβασμό στην ιστορική μνήμη θα παρέμβει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Μνημείου.



Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από παλαιότερη επίσκεψη στο Κοπανάκι.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος να τους πει ότι έτσι δεν σβήνει η ευθύνη των προγόνων τους!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να εξετάζαμε τον πραγματικό λόγο βεβήλωσης του εν λόγω μνημείου; Τι έκανε κάποιον να γράψει τη λέξη φασίστες; Με εξαίρεση βέβαια την έλλειψη παιδείας του (γιατί αυτό θα είναι η σίγουρη απάντηση σας).