Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών στο Δαφνί!!!


Πόσοι από τους παλαιούς Χαϊδαριώτες, γιατί από τους νεώτερους ούτε κουβέντα να γίνεται, γνωρίζουν ότι στην πόλη μας εκτός από τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κέντρο Χαϊδαρίου και την Μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Σκαραμαγκά, υπάρχει άλλος ένας Ναός αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου;
Ο Ναός αυτός που σας παρουσιάζουμε σήμερα και λίγο - πολύ όλοι όσοι ταξιδεύετε από και προς Κόρινθο θα τον έχετε δει επί της Λεωφόρου Αθηνών στη συνοικία του Δαφνίου, είναι όπως μας πληροφορούν οι πινακίδες ιδιοκτησία του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών.
Εγώ προσωπικά δεν έτυχε να τον δω ποτέ ανοικτό όλα αυτά τα χρόνια, δεν ξέρω εάν ανήκει στην Μητρόπολη Νικαίας όπως οι άλλες εκκλησίες της περιοχής μας και αν λειτουργείται, ή αν εμπίπτει σε κάποιο ιδιότυπο καθεστώς, αλλά σήμερα που τον επισκέφθηκα για φωτογράφηση διαπίστωσα ότι ό αύλειος χώρος ήταν καθαρός και ευκατάστατος αλλά η καγκελόπορτα κλειδωμένη.
Εξωτερικά του ναού υπάρχουν αρκετές μαρμάρινες πλάκες με ονόματα δωρητών και κάποιες από αυτές δεν ήταν δυνατό να τις φωτογραφήσω έξω από το κιγκλίδωμα.
Πάντως το «καλντερίμι» που οδηγεί ως εκεί θα μπορούσε με παρέμβαση του Δήμου να ήταν ένας άρτιος κατασκευαστικά πεζόδρομος που θα διευκόλυνε την πρόσβαση αλλά και τις καθημερινές ανάγκες των περίοικων.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!












Σημείωση: Έπειτα από το 1ο σχόλιο αναζήτησα στη βιβλιοθήκη το βιβλίο του π. Γεώργιου Φραγκιαδάκη «ΜΝΗΜΕΣ Νέα Φώκαια – Χαϊδάρι»
Στη σελίδα 72 υπάρχουν πληροφορίες για το εκκλησάκι.
Κάνετε κλικ στην τελευταία φωτογραφία για μεγέθυνση και ανάγνωση.  


3 σχόλια:

NIKOΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ FROM KREMASTI είπε...

Η Παναγίτσα των Φερετροποιών όπως αναφέρεται στο βιβλίο του π.Γ. Φραγκιαδάκη. Είναι ιδιωτικός ναός!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ο π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης!!!
Ήμουν παιδί, των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, που τον πρωτοείδα όταν ήρθε στην Παναγίτσα... Θυμάμαι την πρώτη Θεία Λειτουργία του... Και τι δεν έχει κάνει γι' αυτή την πόλη και τους κατοίκους της... Έκανε και κάνει όσα δεν έκαναν άνθρωποι που γεννήθηκαν στο Χαϊδάρι... Από τις πιο αγαπημένες μου μορφές... Υποκλίνομαι με σεβασμό!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αναζήτησα στη βιβλιοθήκη το βιβλίο του π. Γεώργιου Φραγκιαδάκη «ΜΝΗΜΕΣ Νέα Φώκαια – Χαϊδάρι»
Στη σελίδα 72 υπάρχουν πληροφορίες για το εκκλησάκι.
Πρόσθεσα σκαναρισμένη τη σελίδα.