Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στο Περιστέρι η Εικόνα της Παναγίας από το Βουλκάνο της Μεσσηνίας!!!


Πλήθος κόσμου σπεύδει να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) του Περιστερίου. Η Ιερή Εικόνα θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ 2015» και θα αναχωρήσει στις 9 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την παράδοση η Εικόνα της Παναγίας προστάτεψε τους κατοίκους της Μεσσήνης και των περιχώρων από λοιμό κατά τον 17ο αιώνα και φυλάσσεται στο μοναστήρι του Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη στην Αρχαία Μεσσήνη. Η εικόνα της Θεοτόκου που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα και είναι θαυματουργή, βρέθηκε μέσα στην κουφάλα μιας βελανιδιάς κατά τους χρόνους της εικονομαχίας.
Κάτοικοι του Περιστερίου και των γύρω δήμων, αλλά και πολλοί Μεσσήνιοι που κατοικούν στην Αθήνα προσέρχονται ευλαβικά για να προσκυνήσουν της Μεσσηνίας το καύχημα!!!

"Μεσσηνίας ἁπάσης προσκυνοῦμεν τό καύχημα, τήν θαυματουργόν Σου Εἰκόνα, Βουλκανιώτισσα Δέσποινα, βλυστάνουσαν ἀφθόνους δωρεάς, χαρίτων οὐρανίων τοῖς πιστοῖς, καί φρουροῦσαν πανταχόθεν τήν Σήν Μονήν, τήν πόθῳ καυχωμένην Σοι· Δόξα τοῖς θαυμασίοις Σου Ἁγνή, δόξα τῇ θείᾳ Σκέπῃ Σου, δόξα τῇ πρός ἡμᾶς Σου ἀγαθῇ προνοίᾳ, Ἄχραντε"

Ο Παλαιός Ναός των Ταξιαρχών στο Περιστέρι (υπάρχει και νεότερος πλησίον του ΙΚΑ) βρίσκεται στην Οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 47 (Τηλ. 210-5712325) πλησίον του σταθμού Μετρό Άγιος Αντώνιος.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!










Για τους κακόπιστους επικριτές της εκκλησίας... Με Δωρεές, Δωρητές και Ευεργέτες, από το υστέρημα ή το περίσσευμά τους, γίνονται τα έργα των Ενοριών, των Ναών και των Μονών...















Κλικάρετε επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε το εορταστικό πρόγραμμα ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ 2015




Δεν υπάρχουν σχόλια: