Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ημέρα μνήμης και περισυλλογής η σημερινή για τα εγκλήματα των Γερμανών στο Χαϊδάρι!!!


Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον τόπο της θυσίας στη ρεματιά πίσω από τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σωματείου συγγενών των εκτελεσθέντων "Η Μνήμη", συγγενείς των θυμάτων και συμπολίτες μας απέτισαν φόρο τιμής στους αντιστασιακούς που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου 1944.
Το Τρισάγιο έψαλε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δάσους Χαϊδαρίου π. Θεοχάρης Σούλης, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης, οι πρώην Δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μαραβέλιας και κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ως εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου κ. Μόσχος  Χουδελούδης και κ. Ναουάφ Δαουάχερ, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ειρήνη Λυμπουσάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Κώστας Ασπρογέρακας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Ντηνιακός επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Χαϊδάρι Ξανά", η Δημοτική Σύμβουλος με το "Όραμα Δημιουργίας" κ. Αγγελική Γκανά - Ρηγάκη, και ο Υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω κ. Γκίκας Ιωάννης.
Από τον Διομήδειο Κήπο παρέστη ο Διευθυντής κ. Στέλιος Σούλιος και οι Κ
αθηγητές Πανεπιστημίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Σπύρος Τρωγιάνος και κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. 
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Δασάρχης Αιγάλεω κ. Ειρήνη Σούρα, καθώς και προσωπικό του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως οι διοργανωτές προσέφεραν δροσερό νερό, καφέ και αναψυκτικό στο αναψυκτήριο του κήπου.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!Δεν υπάρχουν σχόλια: