Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου για τις πυρκαγιές!!!


ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, θέτει σε 24ωρη προληπτική φύλαξη, όλα τα καίρια σημεία πρασίνου της πόλης, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Υπάλληλοι των διευθύνσεων της Καθαριότητας, του Πρασίνου, των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χαϊδαρίου θα επιβλέπουν σε 24ωρη βάση τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης, από σήμερα και έως ότου πάψουν να ισχύουν οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Καλούμε το λαό της πόλης, να είναι σε επαγρύπνηση τις επόμενες ώρες και αν χρειαστεί να ειδοποιήσει κατ’ ευθείαν τις υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 213 2047200. Επίσης καλούμε μαζικούς φορείς και εθελοντές που θέλουν να συμβάλουν στην πυρασφάλεια του Δήμου μας να επικοινωνούν στο παραπάνω τηλέφωνο για να εντάσσονται από τις υπηρεσίες, στο σχεδιασμό που ήδη υπάρχει.
Αν αντιληφθείτε πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες. Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας τις επόμενες μέρες:
• Να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
• Να μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές σε δασικούς χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
• Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
• Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
• Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
• Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: