Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μήνυμα του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη!!!


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ και την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης, θα ήθελα να δηλώσω ότι η συγκρότηση αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Το νέο Δ.Σ. είναι συνέχεια και τομή στην πορεία της χώρας και της Εταιρείας, ίσως μοναδική εμπειρία στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.
Η Εταιρεία αυτή, ναυαρχίδα της ενεργειακής Βιομηχανίας της χώρας, δεν δικαιούται παρά να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Μιας οικονομίας που για να επανεκκινηθεί απαιτεί επαρκή και προσιτά ενεργειακά προϊόντα.
Καλούμαστε να διαχειριστούμε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και άριστα εκπαιδευμένους ανθρώπους, με καθήκον να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, τόσο του εξοπλισμού όσο και της τεχνογνωσίας αλλά κυρίως της εταιρικής αφοσίωσης και της μοναδικής σε ποιότητα συναδελφικότητας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των εργαζομένων.
Καλούμαστε επίσης να απαντήσουμε στην πρόκληση του σταδιακού μετασχηματισμού της ΕΛΠΕ από εταιρεία διύλισης σε ενεργειακό Όμιλο, υποθήκη του διαρκούς πρωταγωνιστικού ρόλου της εταιρείας στα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής.
Έχουμε τη μοναδική ιστορική ευκαιρία να λειτουργήσουμε σαν ανταγωνιστική, εξωστρεφής εταιρεία, με όραμα στο χώρο της ΝΑ Ευρώπης και κληρονομιά τις κοσμοπολίτικες καταβολές της ΕΛΔΑ – ΕΚΟ – ΠΕΤΡΟΛΑ – ΕΛΠΕ.
Απευθυνόμενος, εκ μέρους του Δ.Σ., στους συναδέλφους, φίλους, συνεργάτες και καταναλωτές, που μας βομβάρδισαν με ευχές και προσδοκίες, θα ήθελα να παρακαλέσω:

• Να είστε επιεικείς σε τυχόν παραλείψεις ή υπερβολές.

• Να είστε όλοι αυστηροί στις προθέσεις μας, στην αφοσίωσή μας και στην προσήλωση στον δίκαιο κοινωνικό μας αγώνα.

• Να είστε σκληροί αν οι επιδόσεις μας είναι κατώτερες των προσδοκιών μας.


Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Στεργιούλης


4 σχόλια:

akrat είπε...

θα θυμόμαστε τα λόγια αυτά

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αποχωρώντας από τον Όμιλο, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.
Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που υπηρέτησα τα ΕΛΠΕ.
Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό, γιατί όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα και συνεργάστηκα, παντού στον Όμιλο, με εξαιρετικούς συναδέλφους που τους διέκρινε το ήθος, η δέσμευση στο όραμα και στους στόχους του Ομίλου και ο επαγγελματισμός.
Εύχομαι σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας υγεία και ευτυχία, στον Όμιλο δημιουργία και ανάπτυξη και στη νέα διοίκηση καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Εναντίον ποιου είναι ο "κοινωνικός αγώνας" δεν μας είπε. Γιατί προς το παρόν χάνουμε 6-0...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, για τον άλλον τι να πει κανείς... 2 είναι οι ουσιαστικές αιτίες του εγκλήματος: δραστική μείωση του μόνιμου προσωπικού σε συνδυασμό με την απόφαση για 25 μέρες shutdown. 100 εκατομμύρια το χρόνο μείωση σε "μισθολογικό κόστος" πανηγύριζαν. Τις συνέπειες όμως τις πληρώνουν με τη ζωή τους οι εργαζόμενοι. Τα χέρια τους, αυτών και των αφεντικών τους, γέμισαν με αίμα.