Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων συνάδελφε Μπάμπη!!!


Ένας νέος και ιδιαίτερα αγαπητός συνάδελφος, ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή. Στην οικογένεια και τους οικείους του σφίγγουμε το χέρι και με συντριβή σηκώνουμε μαζί το βάρος της απώλειας. Με οδύνη για την απώλεια αποχαιρετώ και εγώ τον φίλο και συνάδελφο. Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων συνάδελφε Μπάμπη!!!


Δυστυχώς, ένα από τα μέλη της οικογένειάς μας, ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, υπέκυψε και έφυγε από κοντά μας.
Η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι του Ομίλου εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς του Μπάμπη και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους. Οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά τους.

Σας ενημερώνουμε ότι η κηδεία του συναδέλφου μας Χαράλαμπου Δευτεραίου, θα γίνει την Πέμπτη 21/5, ώρα 16:00 στο Γ΄ Νεκροταφείο στη Νίκαια (Κοτυώρων και Κόμβος Θηβών στην Οδό Πέτρου Ράλλη).
Για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν, θα υπάρχουν λεωφορεία για την μετακίνησή τους, τα οποία θα αναχωρήσουν από τις ΒΕΑ στις 15:00 και θα επιστρέψουν στον Ασπρόπυργο μετά το τέλος της τελετής. 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η οικογένεια των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ θρηνεί από σήμερα το πρωί το χαμό του αγαπημένου μας συναδέλφου ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, θύμα του τραγικού δυστυχήματος της 08/05/15 στη μονάδα 3300 των ΒΕΑ.
Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα και θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του συναδέλφου μας με όλες μας τις δυνάμεις.


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΜΠΑΜΠΗ

13 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η οδύνη μας είναι μεγάλη. Ένας δικός μας άνθρωπος, συνάδελφος και φίλος έφυγε άδικα.
Οι ώρες είναι δύσκολες για όλους μας, μα πιο πολύ για την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΜΠΗ

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΕΠΕΚΟ

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην ΕΚΟ, εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για το θάνατο του συναδέλφου Μπάμπη Δευτεραίου, ο οποίος σήμερα το πρωί υπέκυψε ως αποτέλεσμα του τραγικού δυστυχήματος της 8/5/2015 στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Η σκέψη μας παραμένει με τους υπόλοιπους 5 συναδέλφους τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη.

Ακόμη πιο επιτακτικό χρέος μας αυτή τη στιγμή γίνεται η εξασφάλιση καλύτερων και ασφαλέστερων όρων εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς και ειδικότερα στις παραγωγικές μονάδες του Ομίλου.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΥΠΑΠΕΝ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εργαζόμενου των Ελληνικών Πετρελαίων Μπάμπη Δευτεραίου που έχασε τη ζωή του μετά το πρόσφατο ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου.

Ο υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας δηλώνουν την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και ο Απ. Αλεξόπουλος υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση. Την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Το ΕΚΕΔΑ εκφράζει τα συλληπητήριά του για τον άδικο χαμό του συναδέλφου.

Ένας ακόμα άδικος χαμός συναδέλφου ήρθε να προστεθεί στον μαύρο κατάλογο των εργαζομένων που έχασαν την ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα.

Ο συνάδελφος Μπάμπης Δευτεραίος που έπεσε θύμα στο τραγικό δυστύχημα στις 8 Μαΐου στα ΕΛΠΕ έχασε την μάχη της ζωής.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής εκφράζει την οδύνη και την συμπαράσταση του στην οικογένεια του συναδέλφου Μπάμπη.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΣΕΕΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, καθώς και οι συνάδελφοι της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ θα θέλαμε να εκφράσουμε, τη μεγάλη μας θλίψη και οδύνη καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά μας, τόσο στην οικογένεια, όσο και στους συναδέλφους μας των ΕΛΠΕ, για τον χαμό του αγαπημένου τους συνάδελφου και φίλου ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, θύμα του τραγικού δυστυχήματος της 08/05/2015 στη μονάδα 3300 των ΒΕΑ.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του συναδέλφου μας και σε όλους τους συναδέλφους μας στα ΕΛΠΕ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από σήμερα η οικογένεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας είναι φτωχότερη. Ο συνάδελφος Χαράλαμπος Δευτεραίος, θύμα του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ, έχασε τη μάχη που έδινε επί δώδεκα ημέρες και βύθισε στο πένθος όλους μας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ petrelaiopigi.blogspot.gr

Αγαπημένε Μπάμπη

Φίλε και συνάδελφε

Είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο Αντίο, αλλά ίσως αυτός ο αποχαιρετισμός μας ανακουφίσει και πάρει ένα μέρος από το βάρος που νιώθουμε.

Γιατί φεύγεις νέος έχοντας δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη, στη κοινωνία και στην οικογένεια σου. Ήσουν αξιαγάπητος από όλους ανεξαιρέτως δεν είχες εχθρούς αλλά μόνο φίλους.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να διακρίνουν το ουσιώδες ανάμεσα στα ανούσια. Υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, άνθρωποι που βλέπουν μακριά, όλα αυτά τα είχες Μπάμπη και μαζί και πάνω από αυτά είχες απέραντη καλοσύνη, τρυφερότητα και σπάνια ευγένεια μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους.

Γι’ αυτό άφησες όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους. Με το πιο διακριτικό τρόπο κατάφερνες να βρίσκεις τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Δούλευες πάντα αθόρυβα και σεμνά προσφέροντας ότι περισσότερο μπορούσες με ειλικρίνεια και συνέπεια. Ήσουν άριστος εργαζόμενος γιατί ήσουνα πάντα πολύ ενημερωμένος και συστηματικός Ήσουν πάντα υπεύθυνος, δεν ακολούθησες ποτέ υπόγεια διαδρομή. Ήσουν για μας ο πολύτιμος, ο ανεκτίμητος φίλος. Η καλλιέργεια, η ευγένεια, η κομψότητα και η ευθύτητα στους τρόπους σου, το επαγγελματικό σου ήθος, η καλοσύνη σου, η σωστή και ψύχραιμη κρίση σου, η οξύνοια, το χιούμορ σου ήταν βάλσαμο στην ψυχή μας. Λογάριαζες τη γνώμη του άλλου, σεβόσουν την παρουσία του. Το πέρασμα σου απ’ τη ζωή, ήταν αέρας ποιoτικός.

12 μέρες έδωσες ένα διαφορετικό αγώνα, έναν άνισο αγώνα. Στις μάχες όμως όπως ξέρεις δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι.

Από τη μεριά μας εμείς οι συνάδελφοι και φίλοι σου μια υπόσχεση μπορούμε να σου δώσουμε: Ότι θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των δικών σου.

Καλό ταξίδι Μπάμπη θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.

Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοι και φίλοι σου.

Καλό ταξίδι Μπάμπη σε περιμένει μια θέση στην Γειτονιά των Αγγέλων.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το θάνατο του Χαράλαμπου Δευτεραίου, που είχε τραυματιστεί στο πρόσφατο δυστύχημα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χαράλαμπου Δευτεραίου. Η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα στα Ελληνικά Πετρέλαια είναι αναγκαία και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

BENEAS GEORGIOS είπε...

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του εργαζομένου των ΕΛΠΕ, Μ. Δευτεραίου

Ο θάνατος του εργαζόμενου στα ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου προσθέτει ακόμα ένα θύμα στο βωμό της κερδοφορίας του ελληνικού καπιταλισμού.

Μια εταιρεία που πέτυχε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών για το Δ’ τρίμηνο του 2014, έχει εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος αναθέτοντας εργασίες σε εργολαβικές εταιρίες.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και το μέλλον των οικογενειών τους. Η εταιρεία οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακούσει τις εκκλήσεις του σωματείου και των εργαζομένων για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις μονάδες των ΕΛΠΕ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συναδέλφους και την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Από τον Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο εργαζόμενος των ΕΛΠΕ Χαράλαμπος Δευτεραίος, που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσφατο τραγικό ατύχημα στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, σήμερα έχασε την μάχη της ζωής.

Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τον τραγικό απολογισμό δύο ακόμα νεκρών μετρά σήμερα η εργατική τάξη, καθώς κατέληξαν 2 από τους πολυτραυματίες εργάτες του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο εργατών, την ελπίδα και συμπαράστασή του στους άλλους τραυματίες να γυρίσουν γρήγορα στις οικογένειες και τις δουλειές τους.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει φτάσει στο απροχώρητο από την παντελή έλλειψη ελέγχου των άθλιων συνθηκών δουλειάς, από την εντατικοποίηση της εργασίας,από την απουσία μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι υπόλογες για το αίμα των εργατών και την αθλιότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Η εργατική τάξη πρέπει να αντιδράσει, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη της, την πάλη της μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να μην επιτρέψει να χαθούν άλλες ζωές στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Να υψώσει το ταξικό ανάστημά της για τη ζωή που της αξίζει και της στερούν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι, Θρηνούμε σήμερα ένα νέο συνάδελφο μας, θύμα στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη και δηλώνουμε πως θα είμαστε δίπλα στην οικογένεια του για ότι χρειαστεί. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και τη διοίκηση του Σωματείου, που όλες αυτές τις μέρες από κοινού γυρνούν στους χώρους εργασίας δίνοντας συγχαρητήρια και ευχές στα διευθυντικά στελέχη για τα νέα τους καθήκοντα και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι «θα κλείσει το εργοστάσιο», στην περίπτωση που εμείς αγωνιστούμε για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Είναι απαράδεκτη η στάση τους, καθώς επιρρίπτουν από κοινού τις ευθύνες του εγκλήματος στους εργαζόμενους και στον τυχαίο παράγοντα, αποκρύπτοντας τις γενικότερες συνθήκες που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντέλεσαν σε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.
Είναι διαχρονικές και εγκληματικές οι ευθύνες τους, γιατί συνυπέγραφαν σε κάθε βήμα τους όλα τα μέτρα για περικοπές θέσεων, πετσόκομμα των οργανογραμμάτων, εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση. Είναι ντροπή για τους εργαζόμενους η στάση του ΠΣΕΕΠ, που στη «φιέστα» της εταιρείας στο διοικητήριο Ασπροπύργου, ανέλαβε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με το φόβητρο του κλεισίματος του διυλιστηρίου(!), ανέλαβε να «βάλει τον κόσμο να γυρίσει στη δουλειά», χωρίς να έχει λυθεί απολύτως τίποτα.
Συνάδελφοι η μεγαλύτερη τιμή και ο σεβασμός για τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, είναι η σύγκρουση με την εργοδοσία και τους συμμάχους της. Είναι η οργάνωση και ο αγώνας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και την ασφάλεια στη ζωή και στην εργασία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την πρωτοβουλία για μάζεμα υπογραφών και την διενέργεια γενικών συνελεύσεων.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσες, -οι

Σήμερα έφυγε άδικα από κοντά μας ένας νέος συνάδελφος, ο Μπάμπης ο Δευτεραίος, θύμα του τραγικού δυστυχήματος της 08/05/15 στον Ασπρόπυργο, αλλά και των πολιτικών μείωσης προσωπικού και εντατικοποίησης της εργασίας, τις οποίες χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε σαν εργαζόμενοι και σαν Σωματείο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την οδύνη μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας και δηλώνουμε πως η συμπαράστασή μας θα είναι αμέριστη.
Σε ότι αφορά στα όσα λέγονται και γράφονται από μερίδα συναδέλφων και παρατάξεων, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Όσοι επέλεξαν να «παίξουν» πάνω στον πόνο και την οργή των εργαζομένων για το δράμα των καμένων συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, μήπως και το «εξαργυρώσουν» συνδικαλιστικά, μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Εμείς έχουμε επιλέξει με όποιο κόστος, πρώτα να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν αυτό το τρομερό χτύπημα και παράλληλα να απαιτήσουμε να υπάρξουν όλες οι αλλαγές και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να σταθούν αρχικά οι άνθρωποι και μετά οι εγκαταστάσεις στα πόδια τους με τη μέγιστη ασφάλεια. Και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το πετύχουμε, βάζοντας την Εταιρεία μπροστά στις ευθύνες της αλλά και σε όσα στελέχη έχουν εμπλακεί στις αιτίες που γέννησαν το δυστύχημα αυτό.
Αυτά όμως δεν πετυχαίνονται μόνο με κραυγές και συνθήματα. Γι΄ αυτό συντασσόμαστε στην προσπάθεια του Σωματείου που οργανωμένα έβαλε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στη νέα Διοίκηση και απαιτούμε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.
Σήμερα όμως είναι μέρα πένθους για όλους μας. Με σεβασμό στον πόνο της οικογένειας του Μπάμπη για την τεράστια απώλειά τους, στεκόμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή.

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε Μπάμπη

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.