Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους των ΕΛΠΕ


Κατόπιν πρωτοβουλίας των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας Υπέρ Υγείας των έξι συναδέλφων που δοκιμάζονται μετά το εργατικό ατύχημα που είχαμε στα ΕΛΠΕ την περασμένη εβδομάδα.  

Την συμπαράστασή του στους παθόντες και τις οικογένειές τους εξέφρασε και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος που παραβρέθηκε στην πρωινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του Διυλιστηρίου στον Ασπρόπυργο.

Στους εργαζόμενους μίλησαν ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ που μας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας των συναδέλφων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής. 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!  


Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας του Δημάρχου Χαϊδαρίου στις απεργιακές εκδηλώσεις, διαβάστε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου:

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, που έστειλε εργάτες σοβαρά τραυματισμένους στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. 
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργάτες και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους. Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, η εταιρεία κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος, έχει προχωρήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας, με σοβαρές καθυστερήσεις ακόμα και στις εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων, παρά την αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου ΕΛΠΕ τα τελευταία χρόνια.
Απαιτούνται τώρα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία. 

8/5/15
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: