Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Νέες 24ωρες Απεργίες στα ΕΛΠΕ!!!


Αρ. Πρωτ: …170..   Ασπρόπυργος 09/05/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σκέψη όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι κοντά στους έξι συναδέλφους μας που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Δυστυχώς, παρά τα όσα συνέβησαν, κάποιοι Δ/ντές δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των στιγμών και σχεδιάζουν τη συνέχιση των εργασιών σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.
Το Δ.Σ. του Σωματείου μετά από έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα 09/05/15, να προκηρύξει δύο (2) 24ωρες γενικές απεργίες, την Κυριακή 10/05/15 και τη Δευτέρα 11/05/15, σαν απάντηση στο δραματικό δυστύχημα της 08/05/15 στον Ασπρόπυργο, τον σοβαρότατο τραυματισμό των συναδέλφων μας αλλά και την ανεύθυνη στάση στελεχών της Εταιρείας.
Καλούμε για μια ακόμα φορά την Εταιρεία να αλλάξει στάση και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που εδώ και πολύ καιρό θέτει το Σωματείο και που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τόσο δραματικό τρόπο. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις σε παραγωγή και συντήρηση για να σταματήσουν επιτέλους τα 12ωρα και η συνεχής εντατικοποίηση.
Να εφαρμοστεί αυστηρά το 8ωρο σε όλους τους εργαζόμενους, ανθρώπινη αντιμετώπιση, αξιοπρεπείς μισθοί, εκπαίδευση όλων των εργαζομένων σε εργολαβικές εταιρείες. Άμεση επανεξέταση του χρονοδιαγράμματος της γενικής συντήρησης των ΒΕΑ, με αυστηρή τήρηση των διαδικασιών με στόχο την ασφάλεια στην εργασία, λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, αλλά και το μέγεθος, την πολυπλοκότητα και την επικινδυνότητα των εργασιών στα διυλιστήρια.
Ζητάμε αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της Επιτροπής Διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος στις ΒΕΑ, να γίνει συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας για να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα και να μην ξαναζήσουμε ποτέ στα ΕΛΠΕ όσα ζήσαμε τις μέρες αυτές.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ 

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/05/15 ΚΑΙ ΩΡΑ 07:00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΟΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά το τελευταίο ατύχημα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό έξι εργαζομένων, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τις οικογένειές τους και τους ευχόμαστε γρήγορη και ολοκληρωτική αποκατάσταση της υγείας τους.

Επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη τήρησης και εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων αλλά και της πλήρους εφαρμογής όλων των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των μονάδων παραγωγής του διυλιστηρίου για την αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος και την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων των όμορων δήμων.

Ανάλογα με τη φύση των εργασιών που εκτελούνται, θα πρέπει να λαμβάνονται εξειδικευμένα και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, με άμεσο στόχο την προστασία τόσο των 1.500 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. όσο και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Με απλά λόγια, θεμιτά στοιχεία για την οικονομική ζωή είναι η παραγωγικότητα και η συμπίεση του κόστους, αλλά υπέρτατη αξία και πάνω απ΄όλα, είναι ο άνθρωπος.

Ανδρέας Α. Μποζίκας

Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου

Επικεφαλής της παράταξης «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Προς Δ.Σ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ
Προς Σωματεία Μέλη
Κοινοποίηση Υπουργείο Εργασίας

Παρασκευή 8 Μάη 2015, καταγράφεται ένα ακόμα τραγικό ατύχημα στον κλάδο της ενέργειας, όπου 6 εργαζόμενοι γίνονται θύματα μιας συνεχιζόμενης πολιτικής που στέκεται στην ευημερία των αριθμών και αγνοεί την ανθρώπινη υπόσταση.
Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί αναλώσιμη ύλη, αποτελεί το υπέρτατο αγαθό.
Η Ομοσπονδία Ενέργειας, έχει επισημάνει σε κάθε τόνο, συνεχώς τα τελευταία χρόνια, τους κινδύνους που εγκυμονούν στον ευαίσθητο χώρο που δραστηριοποιείται και έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η μείωση προσωπικού η εντατικοποίηση εργασίας με εξαντλητικά ωράρια και η εργολαβοποίηση, θα οδηγήσουν τον κλάδο σε περιστατικά σαν αυτά που βιώσαμε την Παρασκευή 8 Μαΐου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ πρέπει να θέσουμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, γι αυτό και απαιτούμε τα εξής:

· ΟΧΙ σε ασφυκτικούς χρονικούς περιορισμούς της διάρκειας εργασιών γενικής
συντήρησης

· ΟΧΙ στην εντατικοποίηση της εργασίας, με συνεχόμενα 12ωρα . Να γίνουν άμεσα προσλήψεις .

· ΟΧΙ στην εργολαβοποίηση του κλάδου. Πλήρη απασχόληση και μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

· ΑΜΕΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ εφαρμογή της νομοθεσίας περί Υγιεινής και Ασφάλειας σε
όλους τους χώρους εργασίας του κλάδου. Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να επιβάλουν ουσιαστικότερους ελέγχους στις εταιρίες, για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων

Η πιστοποίηση, η εξειδίκευση και η επάρκεια, απαραίτητα κριτήρια για τις εργολαβικές εταιρίες και το προσωπικό τους, στην επιλογή και ανάθεση έργων.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2015 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ