Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Στο Κάστρο Αγγελική στην Καρδαμύλη μάθαμε τι σημαίνει φιλοξενία!!!


Το ελληνικό καλοκαίρι στην ωραιότερή του εκδοχή. Υπέροχες θάλασσες, ψαροχώρια, απέραντοι ελαιώνες, παραθαλάσσιες και ορεινές διαδρομές με μοναδική θέα. Ατέλειωτες ώρες οδήγησης στους αγαπημένους μας φιδίσιους δρόμους μιας άλλης εποχής.
Αλλά και αρχαίες πολιτείες, και βυζαντινά μνημεία, ένας ποδηλατόδρομος μοναδικός στην Ελλάδα, το ιστορικό και συνάμα προκλητικό φαράγγι του Βυρού και ατέλειωτες ώρες μπάνιου στους εκπληκτικής ομορφιάς θαλάσσιους όρμους.
Σκαρφάλωμα στην παλιά πόλη, περπάτημα στο ορεινό μονοπάτι της Αγίας Σοφίας, ποδηλατάδα, βόλτα, φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία πλάι στο νερό.
Aλλά και διαμονή σε ένα από τα πιο φιλόξενα κάστρα της περιοχής, που αισθάνεσαι όπως στο σπίτι σου, που εκτός από την ξεκούραση έχεις εξασφαλισμένη την ξενάγηση και την καλή παρέα.
Παραδοσιακή οικογενειακή φιλοξενία και καθαριότητα, ευγενέστατοι και πρόθυμοι όλοι να μας εξυπηρετήσουν, τέλεια σπιτικά γλυκά και φαγητά, γεύσεις και μυρωδιές μαμαδίστικες και μια πανοραμική θέα στο μπαλκόνι σου από την πυραμίδα του Ταϋγέτου, τα Τσέρια και το φαράγγι του Βυρού ως τους ελαιώνες και τη θάλασσα της Καρδαμύλης.
Απίστευτη φιλοξενία, ένα δεκαήμερο ηρεμίας και χαλάρωσης, πολύ περπάτημα, πολλές εικόνες, μπόλικα τσίπουρα με τον Σταύρο και την Αγγελική και απογείωση όλων των αισθήσεων με αυτό το υπέροχο και δυσεύρετο γλυκό κόκκινο κρασί Fata Morgana της Καρδαμυλιώτισσας πια Μαρίζας Κωχ.
Κομμάτι-κομμάτι συνθέτουμε το πάζλ της Μεσσηνιακής Μάνης. Ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε, μένουμε και απολαμβάνουμε.
Με αυτή την ανάρτηση κλείνουμε το φετινό καλοκαιρινό και φθινοπωρινό οδοιπορικό μας με εφαλτήριο το Κάστρο της Αγγελικής στην Καρδαμύλη.
Και να ξέρετε, ένα καλοκαίρι δεν φτάνει… Kαι του χρόνου, εδώ θα ξανάρθουμε!
Ελάτε κι εσείς!!! 

Περισσότερες φωτογραφίες από το Κάστρο της Αγγελικής και την υπέροχη θέα του εδώ!





























Δεν υπάρχουν σχόλια: