Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Στην ιστορική και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους Καρδαμύλη!!!


Η Καρδαμύλη, έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο απέχει 38 χλμ. ΝΑ της Καλαμάτας. Έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας και ως ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία, επειδή η γη της, κατοικούμενη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, είναι πλούσια σε μνημεία όλων των εποχών και η ιστορία της πλούσια σε γεγονότα. Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την παλιά πόλη από τη νεότερη...

Περισσότερες φωτογραφίες από τις πρόσφατες επισκέψεις μας στην Καρδαμύλη εδώ!




Η Καρδαμύλη στέκεται ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, σε μια καταπράσινη χερσόνησο, "χαμένη" μέσα σε ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια. H Kαρδαμύλη συνδυάζει τα πάντα - γι’ αυτό και παραμένει ιδανικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη. Ρομαντικά Σαββατοκύριακα, νεανικές αποδράσεις, οικογενειακές διακοπές, εναλλακτικός τουρισμός. Στην Kαρδαμύλη δεν θα πλήξετε όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας. Oι βόλτες στα στενά σοκάκια της Παλιάς και της Nέας Kαρδαμύλης είναι παραπάνω από ατμοσφαιρικές, ανάμεσα στα παλιά σπίτια και τα ακόμη παλιότερα πυργόσπιτα, θα σας φέρουν πίσω στο χρόνο και θα διηγηθούν τη μακραίωνη ιστορία του τόπου. H ποικιλία των παραλιών προσφέρει πολλές επιλογές (μοναχικές, οργανωμένες, με άμμο, με βότσαλο ή βράχια για βουτιές). Oι νεότεροι θα ευχαριστηθούν τα ατμοσφαιρικά και ψαγμένα μπαράκια της πόλης. Oι πιο τυχεροί απ’ όλους είναι οι περιπατητές, οι οποίοι θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό δίκτυο μονοπατιών που ξετυλίγεται ανατολικά του οικισμού, στις πλαγιές του Tαϋγέτου. H όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Kαρδαμύλης διατηρεί το όνομά της από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν μία από τις 7 πόλεις που δώρισε ο Aγαμέμνονας στον Aχιλλέα για να επιστρέψει στη μάχη κατά της πολιορκίας της Tροίας, ενώ ο Παυσανίας που την επισκέφθηκε το 170 μ.X. είδε την πόλη και τους τάφους των Διόσκουρων και τα περιγράφει στα "Λακωνικά" του.






Kάποτε η Λέλα μαγείρευε το καταπληκτικό στιφάδο της μόνο για τον Πάτρικ Λη Φέρμορ, αλλά σήμερα όλοι έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν, μαζί με άλλα νόστιμα πιάτα, στη βεράντα πλάι στην θάλασσα!!!












Ευχαριστούμε τους φίλους μας Σταύρο και Αγγελική για τη φιλοξενία που μας πρόσφεραν στο Κάστρο Αγγελική



2 σχόλια:

Kostas Plastiras είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΑΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΗ ΑΦΗ, ....... ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΦΤΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥςΣ ΜΟΥΤΑ ΕΦΕΡΕΣ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Στα στέλνωωωωω