Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΒΟΜΒΑ: Πάμε σε επανάληψη των δημοτικών εκλογών στο Χαϊδάρι;


Ένσταση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, μία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης, κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την ανάδειξη των τοπικών αρχών, που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2014 και αναρτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2014, ζητώντας τη διενέργεια επανάληψης των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χαϊδαρίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος με το συνδυασμό «Χαϊδάρι ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός» στο Δήμο Χαϊδαρίου, κατά τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, με την ένστασή του στρέφεται κατά του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας», που ως επικεφαλής του είχε τον κ. Ηρακλή Δρούλια, επικαλούμενος κώλυμα συμμετοχής του για τη θέση του δημάρχου, αλλά και γενικά εκλογιμότητάς του ακόμη και ως δημοτικού συμβούλου, λόγω του ότι ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ).
Μάλιστα, φέρεται να έχει καταθέσει και μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ότι σκανδαλωδώς σπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα και ασκήθηκε εξουσία, καθώς και ότι πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του εν λόγω υποψηφίου δημάρχου ήταν απασχολούμενοι ή είχαν συνάψει συμβάσεις έργων ή προσλήφθηκαν μετά τις εκλογές, άμεσα ή και έμμεσα, στη δημόσια επιχείρηση «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».
Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Κουρτζίδης, καθίσταται προφανές ότι «υπήρξε παράβαση του νόμου, και ειδικότερα των διατάξεων που ρυθμίζουν τα κωλύματα συμμετοχής των υποψήφιων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία οδηγεί στη συνολική ακυρότητα της εκλογής των αρχών του Δήμου Χαϊδαρίου και στην επανάληψη της ψηφοφορίας ανάμεσα στους ίδιους υποψηφίους που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα, σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 1 ΚΔΚ (ν. 3852/2010), χωρίς όμως τη συμμετοχή, τη φορά αυτή, του συνδυασμού "Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας" με επικεφαλής τον Ηρακλή Δρούλια».
Εν πολλοίς, δηλαδή, υποστηρίζει ότι «ο αριθμός των εκλογέων που στήριξαν τον συνδυασμό του Ηρακλή Δρούλια κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών την 18η Μαΐου 2014, δεν είναι αμελητέος αλλά αντίθετα σε ενδεχόμενη επανάληψη της ψηφοφορίας θα οδηγούσε στη βέβαιη ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος».
Εμείς θα επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε τον κ. Πάρι Κουρτζίδη, ώστε να μας αναπτύξει το σκεπτικό του και να μας δώσει περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες, ζητώντας και από τον ίδιο να υποστηρίξει δημόσια την ένστασή του η οποία χωρίς καμία αμφιβολία έχει ήδη κατατεθεί. 
Οι πληροφορίες μας δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και σύμφωνα με αυτές, η ένσταση υποβλήθηκε από τον έγκριτο καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Κώστα Χρυσόγονο, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα και τη βασιμότητά της.


2 σχόλια:

Kostas Plastiras είπε...

Aκριβώς έτσι είναι Χρηστάκο μου και να δείς που ο συγκεκριμένος .....κύριος στή φωτό μετά από αυτό έχει ελπίδες να βγεί και 27ος στη λίστα της παράταξης που θα πάει με αυτόν που θα του τάξει την ποιό καλύτερη θέση και καρέκλα στόν Δημαρχείο. Ρε σκύψτε λέω εγώ όλοι το κεφάλάκι σας χαμηλά και ταπεινά για ένα ποιό δημιουργικό με όλα τα στελέχη πού θα πλαισιώσει η καινούργια παράταξη του καλού φίλου και αγωνιστή εδώ και δεκαετίες Σελέκου Μιχάλη χωρίς την φράση : "ΕΚ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΎΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ" και όλα αυτά τα γιά μερικούς εικονιζόμενους πού προφανός φαντάζομαι θα είναι και στημένο όπως με κάτι γκόμενες πού είναι στήν παραλία και φωνάζουνε τους γυδοτάμπαρους παπαράτσι για καμμία ....τροποποίηση σε όσα λέγανε την προηγούμενη μέρα έτσι απλά για να είναι στήν επιφάνεια και να επιβιώσουν στήν ζωή τους με οποιδήποτε χρέος και κόστος. Αλλά μάλλον έτσι γίνεται γιά κάποιους που είναι συμφεροντολόγοικαι αυτόχειροι τόσο στήν επαγγελματική τούς δούλειά ...... αν αυτό που δηλώνει είναι και κάτι σοβαρό όσο και στήν προσωπική του ζωή με τα χιλιάδες ψέματα που αραδίζει. Αυτά Χρηστάκο μου και χωρίς παρεξήγηση διότι αν είχα σκοπό να βγάλω και εγώ δηλώσεις του συγκεκριμένου .....κυρίου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το δίσταζα και σε προσωπικό επίπεδο σε πολούς όσο και σε γραπτά κείμενα πού έχει αναρτήσει κατά καιρούς. Για να μήν πώ ότι και υπάρχει και μαγνητοφωνημένη με κοινή παρέα σε καφετέρια στό Χαιδάρι. Αλλά επειδή δεν αξίζει μαλλόν τόν κόπο τελειώνω κάπου εδώ το τσίρκο που λέγετε Παρούλης και όταν έρθει η ώρα να τα μου ζητήσει τον λόγο της υπάρχουσας κατάστάσης θα με βρεί μπροστά του και εμένα με οποιδήποτε τρόπο θα επηθημούσε. Και επειδή τα γραπτά και τα μαγνητοφωνημένα μένουν και θυμίζουνε είμαι στήν διάθεση του καθενός για περισσότερες εντυπώσεις και πολύ surprise! Και για να μην με χαρακτηρίσετε μερικοί τόσο γραφικό εγώ είχα την διαθέση να τόν βοηθήσω να συνέλθει από τον κοιμησμένο και ύπουλο κόσμο που έχει διαλέξει. Αλλά εκείνος το μόνο που διάλεξε ήταν η διγραφή μου μετά από 40 και κάτι χρόνια που είμασταν φίλοι από το F.B. δίοτι η η περιπτωσή του χαρακτήρα του και της κουλτούρας που εκπέμπει το μικρό μυαλουδάκι του είναι πολύ μικρό και κουτοπόνηρο. Υ.Γ. Αν και με όλα αυτά φαντάζομε να μού έρθει σε λίγες μέρες καμμία μήνυση και θα τρέχω και δεν θα φτάνω....... Παρούλη θα στό ξαναπώ και δημόσια για μια ακόμα φορά επειδή εμένα με ξέρουνε έδω στο Χαιδαρι και όχι μόνο η πρόταση που σου έκανα πρίν κάποιες μέρες μέσω μηνυμάτος τηλεφώνου ισχύει ακόμα. Και να ξέρεις η πολυθρόνα στο γραφείο σου θα είναι προεδρική Σαν του Προέδρου της δημοκρατίας. Αν όμως δεν μετανιώσεις για όλα αυτά πού έπραξες να ξέρεις ότι θα με βρείς μπροστά σου. Αν και νομίζω ότι είσαι από μόνος αυτόχειρας σε όλη την προσωπική σου ζωή και έτσι θα παραμείνεις και τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου διότι κάποοι ανθρώποι δεν αλλάζουνε απλά έτσι γεννιούνται και παραμένουν κάπως έτσι και χειρότερα.

paRisK είπε...

Κώστα μου, περαστικά... Ο Θεός μαζί σου, παλιέ-καλέ φίλε!!!!!!!