Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Από την ΕΥΩΔΙΑ του Ιουνίου!!!



Ιεραποστολή

Στο Σύμβολο της Πίστεως η Εκκλησία χαρακτηρίζεται «Αποστολική». Αρχίζει τη δράση Της με τους Αποστόλους, και είναι αποστελλομένη διαρκώς. 
Κορυφαίοι Απόστολοι ήσαν ο Πέτρος, μαθητής του Κυρίου και ο Παύλος «εξ αποκαλύψεως», ο α΄ ως συνέχεια των Προπατόρων και ο β΄ ως ο Μελχισεδέκ. 
Ακολούθησαν πολλοί Ιεραπόστολοι στη  διάρκεια των αιώνων ως τις ημέρες μας. 
Σήμερα γίνεται σοβαρή Εσωτερική Ιεραποστολή στις Ενορίες μας, όπως απογευματινές ομιλίες και τομείς πρόνοιας. Το έργο  συνδράμουν σοβαροί νέοι και νέες στο χώρο της Νεολαίας. 
Και στην Εξωτερική Ιεραποστολή γίνεται γόνιμο έργο σε όλη τη γη. Είναι ολόκληρη η Αφρική, η Ασία, η Αμερική. 
Σημαντικό ιεραποστολικό έργο έχει ξεκινήσει από το 1994 στη Μαδαγασκάρη, το οποίο διακονεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιγνάτιος. 
Η προσπάθεια εκεί χρειάζεται τη στήριξή μας. 
Στην είδηση ότι Ιερέας του Ναού μας μεταβαίνει στη μακρινή αυτή χώρα, έσπευσαν μερικοί αδελφοί. Ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Buenos Aires κ. Γεννάδιος (Χρυσουλάκης) ανέλαβε τα εισιτήρια και με δωρεές αδελφών αγοράστηκαν Ιερά Σκεύη - Άμφια κ. ά. είδη. Τώρα ζητούνται οι Προσευχές των πιστών, ώστε να έχει αποτέλεσμα, με τη Χάρη του Θεού, και τούτη η ταπεινή έξοδος. Μάλλον θα εκδοθεί έντυπο για ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και άλλων∙ άλλωστε η Ιεραποστολή ποτέ δεν τελειώνει.


Εκλογικά 

Ανασχηματισμός 
Η Συγκυβέρνηση μοίραζε επιταγές και η Αντιπολίτευση απειλές. Είδαμε και «νεκραναστάσεις» στα Πάνελ. Νομίζαμε πως είχαν πεθάνει κάποιοι...

Ρωτάμε με καλή διάθεση: Τι θα πει στην Ευρωβουλή ένας ποδοσφαιριστής ή μια καθαρίστρια; Προφανώς ό, τι είπε εδώ ένας αρσιβαρίστας. 

Κανείς αρμόδιος  δε θέλει να καταλάβει ορισμένες απλές αλήθειες, όπως: 
α) Στη λιτότητα συμβάλλουμε όλοι, και οι κυβερνώντες και οι βο(υ)λευτές, 
β) Είμαστε οι τελευταία στην Ευρώπη ως προς την Εκπαίδευση, και ακόμη οργιάζουν στα Πανεπιστήμια οι συνδικαλιστάδες, 
γ) Μας μαστιγώνουν, αυτοί που μας έφεραν εδώ. Χωρίς κατανόηση για τους πληβείους, με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για τους «πατρίκιους». 

Ο τόπος χρειάζεται  Πρόεδρο 5ετούς θητείας, εκλεγόμενο από το λαό, Βουλή εκατό (100) Βουλευτών, εκλεγομένων με απλή αναλογική και Κυβέρνηση είκοσι (20) μελών, με τριάντα (30) το πολύ Συμβούλους. 
Σήμερα ροκανίζουν το Δημόσιο δεκαπλάσιοι ανεπάγγελτοι ημιμαθείς και απίθανοι τύποι, αδιάφοροι έως επικίνδυνοι για τον τόπο. 

Σε τοπικό επίπεδο, διαπιστώσαμε ένα αμοραλισμό από εκείνους που είχαν προμετωπίδα την Ηθική. Είδαμε ακόμη και την «υπερπροστασία» του Περιβάλλοντος από «Οικολόγους-Πράσινους», που δεν άφησαν κολόνα ελεύθερη: Είναι σαν να μας λένε για το Περιβάλλον: 
«Τούτη η φροντίδα είναι για σας ρητή παραγγελία, όσο για μας, κορόιδα, έχουμε ασυλία», 
Αν θα δούμε εκείνους που ρύπαναν το Χαϊδάρι να το καθαρίζουν οι ίδιοι, ίσως τους δώσουμε άφεση και το ξεχάσουμε. Αλλιώς, απλά, θα θυμόμαστε. 


Αγιασμός-Εγκαίνια του συντριβανιού μας (25-5-2014)


«Είναι το συντριβάνι μας πολιτισμού σημάδι
κι είν’ η αντίδραση σ’αυτό αρρώστεια και σκοτάδι»



Δεν υπάρχουν σχόλια: