Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Καλή επιτυχία, παιδιά!


Αγαπητά παιδιά,

Αύριο ξεκινούν οι περιβόητες πανελλαδικές εξετάσεις και εσείς θα κληθείτε να καθίσετε για μια ακόμη φορά στα γνώριμα πια σχολικά σας θρανία, προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές και η υπομονή σας – όχι πάντως οι γνώσεις σας…

Προσπαθήστε απόψε το βράδυ να διώξετε από τις γωνιές του μυαλού σας κάθε αρνητική σκέψη και από την καρδιά σας κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Προτιμήστε να επαναφέρετε στη μνήμη σας όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές της σχολικής σας πορείας. Θυμηθείτε τα τραγουδάκια που μαθαίνατε στο Νηπιαγωγείο ή πόσο ανέμελα παίζατε κυνηγητό και κρυφτό στο Δημοτικό. Θυμηθείτε τους καθηγητές που άγγιξαν την ψυχή σας, τους φίλους σας, τις πρωταπριλιάτικες φάρσες σας και βγάλτε από μέσα σας κάθε ίχνος άγχους.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως οι άνθρωποι σας αγαπούν αληθινά δε θα σας αγαπήσουν περισσότερο ή λιγότερο αν γράψετε καλά ή όχι στις πανελλήνιες.

Οι αυριανές εξετάσεις δεν καθορίζουν τη ζωή σας. Στα αυριανά τετράδια δε θα εναποθέσετε τα όνειρά σας. Μόνο εσείς καθορίζετε τη ζωή σας και σίγουρα θα βρείτε κάποτε έναν καλύτερο τρόπο να πραγματοποιήσετε κάθε σας όνειρο.

Οπλιστείτε, λοιπόν, με το πιο δυνατό σας χαμόγελο και δώστε αύριο τον καλύτερο σας εαυτό.

Κι αν δε γράψετε καλά, δε χάλασε κι ο κόσμος! Στο κάτω-κάτω, το να μη γράψετε καλά στις εξετάσεις ενός οικτρά αποτυχημένου εκπαιδευτικού συστήματος δεν είναι και τόσο τραγικό!

Πέρυσι, έτυχε να βρίσκομαι στο σχολείο τις ημέρες των πανελληνίων και να αντικρίσω παιδιά να κατεβαίνουν τις σκάλες δακρυσμένα…
Να ξέρετε πως ένα σχολείο που θέλει τους μαθητές-παιδιά του στενοχωρημένους είναι το λιγότερο αηδιαστικό και δεν αξίζει ούτε ένα πολύτιμο δάκρυ σας…

Χαμογελάστε, λοιπόν, και δείτε την αυριανή μέρα σαν την αρχή του τέλους μιας δύσκολης (τελευταίας) σχολικής χρονιάς…

Καλή επιτυχία στους στόχους σας, παιδιά!

Και… η ζωή συνεχίζεται!

Παναγιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: