Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πως πρέπει να αποφασίζουμε προσερχόμενοι στην κάλπη!!!


Της Άννας Παπαγεωργίου - Σωτηροπούλου 

Είναι αλήθεια ότι οι προεκλογικές προετοιμασίες των υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές θυμίζουν περισσότερο προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό τη δημιουργία ιδιωτικής επιχείρησης παρά προετοιμασία ατόμων, που ορμώμενα από κοινωνικά κίνητρα είναι έτοιμα να διαθέσουν τον εαυτό τους στην εξυπηρέτηση των κοινών. Δραστηριότητες ανθρώπων, που, μέσω της αναμενόμενης εκλογής τους, επιδιώκουν να διευρύνουν τον κύκλο των γνωριμιών τους αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Έτσι, οι ψηφοφόροι καλούνται κατά κανόνα, να επιλέξουν άτομα χωρίς συναίσθηση του κοινωνικού και ηθικού καθήκοντος, ψυχρούς υπολογιστές, έτοιμους, αν τους αναδείξει η κάλπη, να μεταβληθούν και σε ψυχρούς "εκτελεστές" του δημοσίου συμφέροντος.
Από την άλλη μεριά, οι ψηφοφόροι κάνουν λάθος να αντιμετωπίζουν τις αυτοδιοικητικές και όχι μόνο εκλογές ως "οικογενειακή" υπόθεση ψηφίζοντας συγγενείς, φίλους ή γνωστούς ανεξαρτήτως της προσωπικής τους αξίας, της ηθικής τους υπόστασης και κινήτρων τους. Θεωρούν εντελώς φυσικό να ψηφίσουν, π.χ, τον ξάδελφο τους ή τον "κουμπάρο" τους, προσδοκώντας ότι, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα έχουν πρόσβαση και αυτοί τρόπον τινά, στην εξουσία, τόσο για κοινωνική προβολή, όσο και για "εξυπηρετήσεις", που άπτονται των προσωπικών τους συμφερόντων.
Ένας άλλος τρόπος που "αποφασίζουν" οι ψηφοφόροι, είναι μέσα στο πλαίσιο της κομματικής "συνέπειας". Έτσι, θα ψηφίσουν "ομοϊδεάτες" υποψήφιους, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιοσύνη και την αποτελεσματικότητα των προσώπων αυτών "δεν το ψάχνουν". Πάντως οι περισσότεροι "αποφασίζουν στην τύχη" παρασυρόμενοι από την επωνυμία κάποιου (προερχόμενοι συνήθως από πληρωμένη διαφήμιση ή συχνή παρουσία του στα ΜΜΕ), όπως και από τα παχιά λόγια και τις εύκολες υποσχέσεις έστω και αν γνωρίζουν ότι ουδέποτε θα τηρηθούν, γιατί το "έργο το έχουν ξαναδεί", ίσως σε προηγούμενη εκλογή του.
Πώς πρέπει να αποφασίζουμε φθάνοντας στην κάλπη; Eίναι απλό: Πάντοτε με γνώμονα, όχι τη "ρητορεία" ούτε τη "στημένη" κοινωνική προβολή των υποψηφίων, αλλά με βάση την αξία τους τις ικανότητες, τις διαπιστωμένες διαθέσεις τους απέναντι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών. Πάνω δε από όλα, εξετάζοντας το επίπεδο της ηθικοπνευματικής τους προσωπικότητας. Οφείλουμε λοιπόν πριν αποφασίσουμε να ανημερωνόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο για το ποια υπήρξε η συμπεριφορά τους, ο βίος και η πολιτεία τους κατά το παρελθόν, περισσότερο δε αν έχουν διατελέσει και δημοτικοί άρχοντες.
Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να υποστηρίξετε το συνδυασμό μας;
Γιατί πιστεύουμε ότι τηρούμε στο ακέραιο τις προαναφερόμενες, θετικές προυποθέσεις. Είμαστε, όλοι νέοι στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο, ειλικρινείς, με σοβαρές και πρωτότυπες προτάσεις, με όρεξη για δουλειά αγάπη για το δήμο μας, στρατευμένοι στον αγώνα για το κοινό καλό και το κοινό καλό αντανακλά σε όλους εμάς. Δεν διεκδικούμε για τον εαυτό μας τίποτε όντας έτοιμοι, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του, να αναλώσουμε τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία των συνδημοτών μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, που, όπως όλη τη χώρα, πλήττει το δήμο μας δεν υποσχόμαστε, βεβαίως, θαύματα. Δεσμευόμαστε, ωστόσο, ότι θα κάνουμε το πάν, ώστε να δημιουργήσουμε την υποδομή και τις προυποθέσεις εκείνες, που θα δώσουν δουλειά σε αρκετούς από τους άνεργους συμπολίτες μας.
Αν μη τι άλλο, δώστε μας την ευκαιρία να δοκιμαστούμε στο στίβο των προβλημάτων και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε.


ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: