Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Κωστάγγελος Δουβίτσας Υποψήφιος στο Χαϊδάρι με τον Συνδυασμό του Κώστα Φουρλή!!!


ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ… ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Του Κωστάγγελου Δουβίτσα

Δυσκολεύομαι να το εκφράσω σαφέστατα και καθαρά, αλλά έτσι έφθασαν να είναι τα πράγματα σε τούτον τον ταλαιπωρημένο τόπο, και οι οιωνοί μιας κακής και σκανδαλοθηρικής διαχείρισης των καταστάσεων και των ζητημάτων του Δήμου Χαϊδαρίου, εν τέλει ήταν μια πικρή και σκληρή, συμπολίτες μου, πραγματικότητα.
Η "βαρβαρότητα" αυτή ήταν που οδήγησε το Δήμο στο αριστεύειν γκρίνιας, προβληματισμών, και ηγεσιών άφαντων κυριολεκτικά από την καθημερινότητα του Χαϊδαρίου. Και σε όλα αυτά η βόμβα σκανδάλου να σκάει, σα να ήταν προετοιμασμένη από καιρό τώρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει και θέληση από αρκετούς, ανεξαρτήτως πολιτικής χημείας και συνεργασιών, να εξακολουθήσει αυτή η "θετική κατά τα άλλα" εικόνα άρτιας και ορθής διαχείρισης της Δημόσιας ζωής. Σε αυτό το γεγονός, να προστεθεί και η λαχτάρα διοίκησης και ανάληψης εξουσίας από φουρνιές και φουρνιές, με ψήγματα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, θεωρώντας ότι η συνταγή θα πετύχει και το γλυκό στο τέλος θα δέσει.
Και όλα αυτά, εν καιρώ κλεισίματος των δύο Νοσοκομείων, με ασθενείς, και προσωπικό στους δρόμους, και πολιτικές ηγεσίες να καταστρώνουν ήδη το σχέδιο για τα κέντρα κράτησης, "φιλοξενίας" λαθρομεταναστών. Εν καιρώ ανεργίας και οικονομικών δυσκολιών χιλιάδων συνδημοτών και με τα επίπεδα παροχών κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας να είναι χαμηλά, το πολιτικό παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο Χαϊδάρι, με την ελπίδα όλων και πολλών ότι τα πράγματα θα διορθωθούν.
Η νεολαία, όντας και εγώ ενεργό μέλος της, παρακολουθεί με βαθιά θλίψη και με αποκρουστικά, πολλές φορές, συναισθήματα, την υπάρχουσα πολιτική και οικονομική κατάρρευση, νοιώθοντας, ως λογικό προδομένη από τη γενιά των μαζικών και των ρομαντικών επαναστάσεων.
Στρέφεται σε εφήμερες και πρόσκαιρες λύσεις, βγάζοντας το θυμό της και την απαξίωση σε μια κοινωνία που σιγά σιγά την αποβάλλει από την ενεργό δράση και από ένα διαχρονικό παιχνίδι, μια εθνική σκακιέρα επαγγελματικών ευκαιριών.
Όταν βρίσκεσαι σε ένα σπίτι με κάποιον άνεργο, απολυμένο ή γονέα με μειωμένο μισθό, το να στραφείς στην πολιτική και να στηρίξεις ανεπιφύλαχτα κάποιον που θα διεκδικήσει μετά βαΐων τη ψήφο σου, είναι όνειρο, πλέον, θερινής νυκτός. Αλλά, δε κρίνεται σκόπιμο να βγούμε μπροστά, να αναλογιστούμε την ευθύνη και να υπογράψουμε μια κοινωνική συμφωνία δράσεων και αξιοκρατικής πολιτικής;
Σα νέος επιστήμονας που παλεύει να ενσωματωθεί στην αγορά εργασίας με στόχους και όνειρα, δε κρίνω ότι καλούμεθα σα νέα γενιά να απολογηθούμε για κανένα παρελθόν, αλλά να σχεδιάσουμε το μέλλον και ενδεχομένως να απολογηθούμε για αυτό.
Φαινομενικά, πάντα, για πολλές "κασσάνδρες" της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η νέα γενιά επιστημόνων, εργαζομένων και ανθρώπων είναι η αχίλλειος πτέρνα των πολιτικών συγκυριών και οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, με βάση το "άπειρο και αδύναμο" της ηλικίας. Είναι η σύγχρονη νεολαία του ωχαδερφισμού και της αδυναμίας χειρισμού των τα οίκου τους.
Όλα αυτά, τα προσάπτει η γενιά που παραδίδει σε εμάς την καμένη γη της Επαγγελίας, και μας βάζει και στο εδώλιο. Πως θα ήταν, όμως, η άσκηση πολιτικής γόνιμης και ρεαλιστικής, απτής στην πραγματικότητα ενός Δήμου της Δυτικής Αθήνας, μιας διαρθρωμένης αξιοκρατικά εκτελεστικής εξουσίας από ένα λειτουργικό "κράμα" ανθρώπων με πείρα και γνώση για τη λειτουργική διαχείριση του Δήμου μας, επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών που γνωρίζουν και αφουγκράζονται την καθημερινότητα, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου και νέων επιστημόνων, νέων ανθρώπων με τα γνωστικά εφόδια, την πανεπιστημιακή κατάρτιση και την όρεξη για προσφορά.
Άλλωστε φλέγοντα ζητήματα συνθηκών εκπαίδευσης μαθητών στα δημόσια σχολεία του Χαϊδαρίου, θέσεις απασχόλησης νέων, ανέργων πτυχιούχων και αποφοίτων, κοινωνικής και υγειονομικής μέριμνας, είναι θέματα νέας γενιάς και απαιτούν καινοτόμες και άφθαρτες ιδέες, που δε "σιγοψήθηκαν" και κάηκαν με τα χρόνια, στα πλαίσια μιας χρηστής διοίκησης.
Όχι μόνο για τέτοιας φύσης προβλήματα,(δεν τίθεται θέμα ότι το δυσεπίλυτο φλέγον πρόβλημα του λευκώματος και των 38.000 ευρώ "λύθηκε" επιτυχώς και εγκαίρως από άρχουσα πολιτική ομάδα και συνδυασμό των "σοφών" του Δημαρχιακού Μεγάρου) αλλά και επίκαιρα, σοβαρά αυτή τη φορά ζητήματα δημόσιας δράσης, διαχείρισης δημοσίου προϋπολογισμού, και συλλογικού πολιτικού αγώνα και κινητοποιήσεων για το κλείσιμο θέσεων εργασίας εκατοντάδων συνδημοτών μας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας (Ψ.Ν.Α, Δρομοκαίτειο) και την απομάκρυνση ασθενών από το δικαίωμα στην Υγεία. Νέες φωνές, άφθαρτες και αμόλυντες απόψεις και γνώσεις εκλείπουν και από το Δήμο μας και από την Κεντρική Πολιτική σκηνή του τόπου.

ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Δικηγόρος, Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος
με το συνδυασμό ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: