Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!


"Μαζί για το Χαϊδάρι"


Ελεύθερη έκφραση ή μια βίαιη κατάληψη (κατάργηση) του ελεύθερου δημόσιου χώρου η προεκλογική αφίσα στους δρόμους της Πόλης;

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Καθημερινά, συμπολίτες και συμπολίτισσες, γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς παρακμάζουσας κατάστασης, κοινωνικών και πολιτικών διαστάσεων, με θύματα, εμάς, τους πολίτες και την δύσκολη καθημερινότητα μας. Τα υπάρχοντα δεδομένα δεν επιτρέπουν άλλο να υπάρχει και να υπάρξει ανοχή από μέρους μας, και απαιτούν άμεσες, ριζοσπαστικές και ρηξικέλευθες λύσεις με σεβασμό στον πολίτη και τη Δημοκρατία.
Σε μια εποχή που οι καιροί είναι σκληροί και συνεχώς επικίνδυνοι, κρίνεται αδιαμφισβήτητη η άσκηση σοβαρής και αξιοκρατικής πολιτικής, συνολικής και προοδευτικής για τον τόπο. Ήδη από τα προεόρτια της προεκλογικής περιόδου, παρατηρείται η άσκηση σκληρής και τυφλής προπαγάνδας από πολιτικές ομάδες, συνδυασμούς, που ορέγονται και επιθυμούν διακαώς τα ανάλογα μερίδια εξουσίας και διοίκησης. Μέχρι και στην άνευ προηγουμένου και υπερβολικών διαστάσεων διαφήμιση-προπαγάνδα με γιγαντοαφίσες, ντελάληδες με μεγάφωνα, και μια αδιαμφισβήτητη φυσική και ηχητική ρύπανση, διαθέτουμε, ως Δήμος-"ασθενής", με χρόνια οικονομικά προβλήματα, τα πρωτεία όλων των παραπάνω, καταπατώντας ως εκ τούτου διατάξεις Νόμων και βασικά Συνταγματικά Δικαιώματα. Και ο νοών νοείτω…
Το πολιτικό "παιχνίδι" συνάδελφοι δεν παίζεται με φθηνή πολιτική "δρόμου" που ρίχνει ουκ ολίγες φορές το επίπεδο και την κουλτούρα μας, φλερτάροντας με το άνομο των πράξεων και κυρίως την ηθική εκμηδένιση βασικών αξιών, όπως η αξιοπρέπεια, παραδείγματος χάριν...
Όπως, και η πολιτική δεν ασκείται με συμφέροντα, βολέματα, στενούς μικροπολιτικούς στόχους, ανεπιτυχείς συνταγές του χθες, αλλά και με το κληρονομικό δικαίωμα των λίγων στην εξουσία, με τους απαραίτητους "γαλαζοαίματους".
Αξιόπιστες προτάσεις, ρεαλισμός θέσεων και καθημερινά ζητήματα, πρέπει να αποτελούν την ατζέντα όλων μας, σε μια κοινωνία που βαρέθηκε να ακούει τα μεγαλεπήβολα "θα" και "πρέπει" σε μια πόλη, σε ένα Δήμο που πλήττεται καθημερινά από ανεργία, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στα μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, και φυσικά από την καθημερινή, ασύστολη, ρύπανση.
Μέριμνα και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο πρέπει να υπογράψουμε μεταξύ μας, συμφωνία κυρίων και κυριών, με αληθινή πίστη και σεβασμό στο πολίτη. Η παροχή κοινωνικής ασφάλειας στους ηλικιωμένους, η διασφάλιση της αξιοκρατικής λειτουργίας των ΚΑΠΗ, των κέντρων περίθαλψης, και η διαφάνεια στη λειτουργία και διαχείριση των Υπηρεσιών του Δήμου, με καταγραφή των προβλημάτων, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος από την πολιτική ατζέντα μας.
Μια όμορφη, καθαρή πόλη, όχι αστικό κέντρο παραδομένο στα σκουπίδια, τη μόλυνση, ρημαγμένο, θεωρούμενο και με τη βούλα ως μια υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Κάποιοι το επιδίωξαν και το πέτυχαν, εμείς θα το ανατρέψουμε, ασκώντας ΠΟΛΙΤΙΚΉ.
Να κουνήσουμε το δάχτυλο και να απαιτήσουμε την συμπαράσταση και τη στήριξη Περιφέρειας και Κεντρικής Εξουσίας, απαιτώντας μέριμνα και αν είναι δυνατόν και απασχόληση ανέργων με οικογένειες που ασφυκτιούν και ματώνουν, κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη σε νέους, φοιτητές, ΑΜΕΑ, και απολυμένους, για να πάψει ο Δήμος μας και συνολικά η Δυτική Αθήνα να θεωρείται από πολλούς ως αστικό κέντρο και κοινωνία ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας.
Να μην επιτρέψουμε, συλλογικά, την οιαδήποτε προσπάθεια λουκέτου σε Νοσοκομεία και Δημόσια Κέντρα Υγείας Χαϊδαρίου, όπως το Ψ.Ν.Α, Δρομοκαϊτειο, πρώην Μονάδες ΕΟΠΥΥ, βγάζοντας στο δρόμο απολυμένες οικογένειες, ασθενείς και απόρους διοικητικό και ιατρικό προσωπικό. Τέτοια φαινόμενα και κινήσεις πρέπει να μας βρουν συνολικά, σαν ευαισθητοποιημένους και ενσυνείδητους Δημότες απέναντι.
Εμπιστοσύνη στους νέους επιστήμονες, και τη γενιά που πληρώνει τα λάθη της προηγούμενης φιλόδοξης φουρνιάς, πολλών γενιάς Νοέμβρη του 73’, με την ενθάρρυνση δημιουργίας Δημοτικών επιτροπών Νεολαίας για τη συνεχή και απρόσκοπτη ενημέρωση και δράση.
Για το δικό μας συνδυασμό και πολιτική κίνηση, όλα τα παραπάνω είναι προτεραιότητα μας και αντικείμενο της καθημερινής μας δράσης στους δρόμους, στα Νοσοκομεία, στα κέντρα, στις πλατείες και τις γειτονιές του Χαϊδαρίου. Μιας δράσης συνόλου ανθρώπων που ζουν ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ, νέων υποψηφίων με καθαρά χέρια, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και, συνολικά, ενός δημοτικού Συνδυασμού που δεν φλέρταρε με καμία Πολιτική ηγεσία, όχι απλά για να λανσαριστεί ως ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, αλλά για να συσπειρώσει καθημερινούς, απλούς πολίτες, Χαϊδαριώτες, που ναι μεν διαθέτουν ξεχωριστά ο καθένας την δική του πολιτική ιδεολογία και πολιτικές αξίες, στα πλαίσια του Δημοκρατικού διαλόγου και ευνομίας, αλλά πάνω από όλα υπακούουν στις ανάγκες μιας πόλης, ενός ΔΗΜΟΥ.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και των καιρών να υπάρξει χρηστή Διοίκηση, με όραμα, διαφάνεια και καθαρό πρόσωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: