Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ευπρεπίζοντας το Ναό μας!!!


Ζητώντας συγγνώμη για τον προσωπικό τόνο, ενημερώνω:  44 χρόνια προσπαθώ να ομορφαίνω  Ναό, με τη στήριξη πιστών και με θυσίες μου. Στη «μαινάδα» που ασχημονεί, με άλλες τρεις, απαντώ: «καν όνος με λακτίσει, καγώ αντιλακτίσω αυτόν;» 
Στο Δημ. Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου οι νοήμονες Σύμβουλοι τάχθηκαν μαζί μας. Υπήρξαν δυο αποκλίσεις. Το «παρών», άρα και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ», είναι ανεύθυνο, ιδίως αν  στοχεύεις να αναλάβεις τη διοίκηση. Ο υπεύθυνος έχει άποψη! 
«Κοντός» Σύμβουλος,  κολακεύοντας τη «μαινάδα», είπε: «... να του τραβήξουμε το μούσι...» (Πρακτ., σ. 36, 39). Ωστόσο, με ασπάζεται συχνά. Κάποτε αρνήθηκε ότι έβαζε την ΚΝΕ να με υβρίζουν με αφίσες, επειδή λειτουργούσε  άψογα το 2ο Λύκειο, που είχα την τιμή να διευθύνω. Υποκρισία ή ανισορροπία; Ομιλώντας δημόσια, θα μου επιτρέψει ένα απλοϊκό ερώτημα: Αν σε καιρό Δημοκρατίας εκφράζεται με τόση απρέπεια, σε μια ανακύκληση της ιστορίας, λ.χ. στη σκοτεινή εποχή  του «παππούλη του», στα βόρεια, θα ήθελε ίσως το κεφάλι μου; 
Ο συνοδοιπόρος του «ο ψηλός», που διαφωνούσε για την τάξη  που επικρατούσε στο Λύκειό μας, μας έφερε ωστόσο την ανηψιά του∙ τώρα ενοχλήθηκε για τη βράβευση, με δική μου εισήγηση, 4 καταξιωμένων επιστημόνων παιδαγωγών (δύο πρόσθεσαν άλλοι). Δεν ήταν βέβαια του χώρου του. Αυτοί θέλουν πλύσιμο εξωτερικό και εσωτερικό! 
Ως Ιερέας, κήρυκας Εκείνου που συγχωρούσε τους σταυρωτές Του, συγχωρώ όλους αυτούς τους τύπους, ελπίζοντας να νιώσουν και οι ίδιοι το κατάντημά τους. Μια Εξομολόγηση θα τους ωφελούσε και ασφαλώς θα ήταν ευεργετική και για την οικογένειά τους, αν πιστεύουν ακόμη στον ιερό θεσμό. Την Εξομολόγηση την έχουμε όλοι ανάγκη, βεβαίως και ο υπογράφων. 
Σε κάθε περίπτωση, όσο ζω και έχω  δυνάμεις, θα φροντίζω το Ναό μας. Και όταν ο Κύριος με καλέσει κοντά Του, οπωσδήποτε κάποιος άλλος θα συνεχίσει, ίσως και καλύτερα, το έργο. 

π. Γεώργιος Φ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: