Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

H Alfa Romeo εξακολουθεί να εμπνέει!!!


Η παράδοση στην Ιταλία συνεχίζεται. H Alfa Romeo εξακολουθεί να εμπνέει τους μικρούς κατασκευαστές στη διπλανή χώρα. Όταν εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα κατορθώσει να τυποποιούμε το ελαιόλαδο που παράγουμε, όταν οι άλλοι κατασκευάζουν μαζικά αυτοκίνητα, ένα μικρό εργοστάσιο στην Ιταλία δημιουργεί το απόλυτο αυτοκίνητο.
Την Disco Volante την είδαμε το 2012 στην Έκθεση της Γενεύης να κάνει την πρεμιέρα της σε πρωτότυπη τότε μορφή. Δυο χρόνια μετά επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, με την έγκριση τύπου για περιορισμένη παραγωγή στα χέρια της και ένα νέο χρώμα.
Πράσινο, με βάση το χρυσαφί. Σε χρυσαφί απόχρωση είναι και οι χαρακτηριστικές ζάντες της εξωτικής Alfa Romeo 8C, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Disco Volante.
Το εργοστάσιο της Touring όμως, με την Superleggera Disco Volante απέδειξε ότι μπορεί να πάει τη δημιουργία σε ένα άλλο επίπεδο. Έξι ολόκληρους μήνες χρειάζεται για την κατασκευή κάθε αυτοκινήτου, όταν ένα αυτοκίνητο παραγωγής απαιτεί λίγες μόνο ώρες.
Οι Ιταλοί επέδειξαν προσοχή στη λεπτομέρεια σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται τόσο στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, όσο και στο σπορ και συνάμα πολυτελές εσωτερικό του.
Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί προέρχεται από την Alfa Romeo 8C και είναι ένας V8 4,7 λίτρων με 450 ίππους και 480 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο με σειριακή λειτουργία και έξι σχέσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,2 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.
Όμως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες κοιτώντας την αισθητική αυτού του αριστουργήματος!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια: